»

Za Kitajsko posebna verzija Windows 10

Slo-Tech - Microsoft je brez velikega pompa izdal novo verzijo Windows 10, ki pa ne bo namenjena običajnim uporabnikom na tej strani planeta, temveč je usklajena s kitajsko vlado in posebej prilagojena tamkajšnjemu trgu. Ima manj iger in aplikacij za uporabnike ter več orodij za nadzor.

Povsem nepričakovana nova verzija ni bila, saj je Microsoft že lani decembra napovedal, da bodo za kitajsko vlado pripravili posebno verzijo svojega operacijskega sistema. Ta se tudi imenuje temu primerno, saj je uradni naziv Windows 10 Zhuangongban oziroma Windows 10 Posebna verzija. Operacijski sistem je pripravljalo pojetje C&M Information Technologies, ki je hčerinsko podjetje v solastništvu Microsofta in China Electronics Technology Group.

Kot pravijo, kakšnih bistvenih razlik ni. Uporabniški vmesnik je nekoliko spremenjen,...

11 komentarjev

Amazon tudi v Evropo prinaša dvourno dostavo

Heise - Amazon se na najrazličnejše načine trudi prikupiti svojim strankam in jim tako prodati čim več. Najočitnejša prednost je seveda hitra dostava. Doslej so bile novosti, kot so dostava paketov z letalniki, odpošiljanje pred nakupom, dostava po zgledu Uberja, barantanje in celo fizični gumbi v stanovanju za naročila, omejene na ZDA. Sedaj pa hitra dostava paketov prihaja v Evropo. Amazon bo maja začel preizkušati dvourno dostavo na območju Berlina, piše Die Welt, medtem ko Amazon uradnih izjav ne daje.

V ta namen se bo Amazon povezal z lokalnimi kurirskimi službami, ki že dostavljajo po Berlinu. V Berlinu so že postavili svoje skladišče, v katerem bodo shranjevali več kot 10.000 izdelkov Amazonove ponudbe. Hitra dostava naj bi začela delovati maja, šest dni v tednu...

26 komentarjev

Zlonamerna elektronska sporočila uporabljajo resnične GPS-podatke

The Verge - Niso redka elektronska sporočila, s katerimi nas želijo zlikovci premamiti v klik na škodljivo povezavo. Uporabljajo najrazličnejše pretveze: da gre za pošto iz banke, Ebaya, ponudnika dostopa do interneta, sodelavcev, šefov, prijateljev itd. V Filadelfiji pa se širijo elektronska sporočila, ki so s kredibilnostjo šla še korak dlje. Vsebujejo namreč dejanske podatke o prekoračitvah hitrosti žrtve.

E-poštno sporočilo je videti, kot da je prispelo z lokalne policijske postaje, in vsebuje podatke o prekoračitvi hitrosti, skupaj s krajem in časom prekrška. Zraven piše, da si je mogoče ogledati tudi fotografijo vozila med prekrškom, in da je treba globo plačati v petih dneh. Trik ni v pobiranju denarja, kot bi mislili, saj predlagan sistem za plačilo ne...

6 komentarjev