»

Turčija sedaj blokira še YouTube

Slo-Tech - Po blokadi Twitterja, ki jo je turška agencija za telekomunikacije zahtevala zaradi domnevnega nespoštovanja odredb o umiku spornih sporočil s Twitterja, neuradno pa zaradi neprijetnih razkritij o korupciji pred nedeljskimi volitvami, je Turčija začela blokirati še YouTube. Razlog je objava posnetka pogovora visokih turških uradnikov, ki razpravljajo o morebitnem napadu na Sirijo.

Blokado Twitterja je turško upravno sodišče sicer v sredo razveljavilo, a je rok za izvedbo te odločitve 30 dni, ko bodo volitve že zdavnaj mimo. Turški premier Erdogan je YouTube označil kot podlo, ker si je privoščila objavo posnetka s prepisom in fotografijami govorcev, kako razpravljajo o napadu na Sirijo. Na posnetku so direktor obveščevalne agencije...

15 komentarjev

Mozillin novi izvršni direktor po treh dneh na pragu odstopa

Slo-Tech - V ponedeljek je mesto izvršnega direktorja v Mozilli prevzel Brendan Eich, ki ga poznamo kot izumitelja JavaScripta leta 1995, ko je bil zaposlen še pri Netscapu. Od leta 2005 pa je delal v Mozilli, nazadnje kot tehnični direktor.

Toda kmalu po njegovem nastopu funkcije se je v javnosti začela debata o njegovi odprtosti in strpnosti. Leta 2008 je namreč Eich doniral tisoč dolarjev skupini California Proposition 8, ki si je prizadevala za prepoved istospolnih porok v Kaliforniji in je njihovo uzakonitev za nekaj let odložila. Eichova donacija je postala javno znana leta 2012 in že tedaj je dvignila precej prahu.

Imenovanje Eicha za izvršnega direktorja Mozille je staro debato spet pogrelo. Eich je na svojem blogu objavil odprto pismo o vključenosti v Mozilli. Celo...

195 komentarjev

Office za iOS je tu

Ars Technica - Po napovedih je Microsoft izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena Aplovim iPadom. S tem je Office na voljo za vse naprave na iOS, saj je na iPhonu že nekaj časa dosegljiv. Hkrati so izdali tudi posodobitve verzij za iPhone in Android.

Paket, ki vključuje Word, Excel in PowerPoint za iPad, je brezplačen in ga je mogoče namestiti iz spletne trgovine iTunes App Store. Toda brezplačna verzija bo omogočala le ogledovanje dokumentov, medtem ko bo za ustvarjanje novih in urejanje obstoječih treba imeti naročnino na Office 365 ali Office 365 Home Edition, ki staneta deset oziroma sedem dolarjev mesečno (ali desetkrat toliko za celo leto).

Mobilni Office je povezan z...

20 komentarjev