»

Večje je boljše?

Newsbytes - Združenje za spletni marketing (IAB - Internet Advertising Bureau) je izdalo nove (dodatne) standarde za oglase na spletnih straneh. Zadnji trendi spletnega marketinga namreč kažejo na upad investiranja v spletni marketing, in tako so se odločili za večje oglase na spletnih straneh, da bi s tem povečali pozornost obiskovalcev spletnih strani (kar definitivno bodo, vendar po mojem mnenju negativno), in s tem privlekli tudi več oglaševalcev.
Nove oblike pa so naslednje: skyscraper (120 x 600 pikslov), wide skyscraper (160 x 600), rectangle (180 x 150), medium rectangle (300 x 250), large rectangle (336 x 280), vertical rectangle (240 x 400) in square pop-up (250 x 250).
Kot obiskovalko me bodo seveda večji oglasi motili; vendar pa se spletne strani od tega financirajo, in marketing tako ostaja nujno zlo. klik

4 komentarji

Oglasi na ICQ?

CNet - Uporabniki ICQ programa ste morda opazili, da so se v zadnjem času v programu pojavili oglasi. Kar tako, nenapovedano. Ti oglasi se pojavljajo zaenkrat samo, če imate verzijo programa 2000b, in samo pri nekaterih uporabnikih.
Zaenkrat so ti oglasi še informativni, in so povezave do ICQ-jeve domače strani, raznih strani s pomočjo na njihovi uradni strani in podobno. Vendar pa je to odlična podlaga za morebitne bodoče prave oglase.
Vendar pa se je na internetu že pojavila tudi spletna stran, ki ima napotke za odstranitev oglasov.
Tisti, ki ste željni podrobnosti o tem, pa kliknite tukaj.

11 komentarjev

Nestabilnost

Jaz - "Višja sila" je povzročila enodnevni izpad. Primož se opravičuje. Tepli ga bomo v Portorožu . Ne, resno. Doživeli smo manjši izpad, ki se trenutno odpravlja. V roku pol do ene ure bo strežnik nazaj na polni ravni delovanja. Do takrat - bo pa delal in ne delal. Hehe... Boste že kako...

14 komentarjev