»

Google zaradi Trumpa zaposlene iz muslimanskih držav pozval z dopusta

Googlov izvršni direktor prihaja iz Indije

Slo-Tech - Google je svoje zaposlene, ki so državljani katere izmed sedmerice držav, katerih državljanom je ameriški predsednik včeraj za 90 dni prepovedal vstop v ZDA, pozval naj se takoj vrnejo v ZDA z dopusta ali službenih poti.

Donald Trump je včeraj podpisal ukaz, s katerim je državljanom Sirije, Iraka, Irana, Sudana, Somalije, Jemna in Libije prepovedal vstop v ZDA za 90 dni. V tem času naj bi ZDA postavile merila, kaj morajo o teh ljudeh izvedeti, da bodo lahko varno dovoljevale prihode iz teh držav. Trump ukrep utemeljuje z zaščito pred terorizmom, češ da iz teh držav prihajajo muslimanski teroristi. Toda za državljane Saudove Arabije in Katarja omejitev ni, čeprav so napadalci 11. septembra na primer prihajali od tam. Problem je, da je...

292 komentarjev

Neuradni Blackphone 2 ne bodo več delovali

Slo-Tech - Lastniki varnih androidnih pametnih telefonov Blackphone 2 proizvajalca Silent Circle, ki jih niso kupili pri uradnih prodajalcih, imajo velik problem. Silent Circle je že sredi tega meseca opozoril, naj jih nikar ne kupujejo pri neuradnih preprodajalcih, sedaj pa je grožnje udejanjil. Nova posodobitev operacijskega sistema prepreči uporabo vseh neuradnih telefonov.

Novi Silent OS 3.0.8 preveri številko IMEI in če ugotovi, da telefon ni bil prodan po uradnih kanalih oz. ni pristen, ne dovoli njegove uporabe, temveč ga zaklene (bricked). Silent OS 3.0.7, ki je izšel 29. decembra, še normalno dovoli uporabo teh istih telefonov. Pri tem ni čisto jasno, kaj Silent Circle šteje kot pristen (genuine) telefon.

Dejstvo je, da...

12 komentarjev