»

Domače branje: Christopher Steiner: Automate This (2012)

Slo-Tech - Katera podjetja so se pred desetimi leti najbolj zanimala za študente elitnih tehničnih fakultet – inženirje, matematike, fizike in programerje? Če bi prešteli pojavljanje tehnoloških zvezdnikov na medijskih naslovnicah, bi najprej pomislili na informacijske in spletne velikane ali na živahne startupe v silicijevi dolini. A bi se zmotili. Največji zaposlovalec matematičnih možganov je bil Wall Street.

Banke, zavarovalnice in naložbeni skladi so že začetnikom ponujali po 100.000 dolarjev letne plače, stanovanja, zdravstveno zavarovanje in milijone na računih. Nekatere študente je pritegnil razkošen življenjski slog v svetu financ, drugi so izračunali, da bodo lahko že v kakem letu poplačali visoke študijske kredite. Njihova naloga je bila iskati milisekundne prednosti pri nanotrgovanju, ki so ga omogočali matematični algoritmi, preoblečeni v softverske robotke. Finančni sektor je odkril prednosti algoritmov in sprožil pravo oboroževalno možgansko vojno.

Vendar je bila romanca med...

72 komentarjev

V sredo dan D za blackberryje

X10

vir: Daily Mail
Daily Mail - Kanadski RIM bo to sredo predstavil prve, tokrat dražje modele telefonov z novim operacijskim sistemom BlackBerry OS 10. Videli bomo dva modela - celozaslonskega Z10 v stilu iPhona oz. Androidov, ter X10, z malo manjšim zaslonom a polno tipkovnico. Cenejši modeli pridejo potem v začetku pomladi.

Z10 naj bi tako ponujal 4.2'' zaslon resolucije 1280x768 pikslov, 2GB delovnega spomina, 16 oz. 32GB trajnega spomina, dvojedrni procesor, 8-megapikselno kamero, microSD razširitveno režo in ostale...

38 komentarjev