»

Znanstveniki odkrili pojoči ledenik

ABC News - Merilni inštrumenti lahko zaznajo marsikaj, česar človeški sluh in vid ne moreta, pred časom je spletni časopis New Scientist recimo poročal o melodiji iz peščenih sipin, sedaj so raziskovalci odkrili zvok, ki ga je zaigral ledenik. Po poročanju ABC News naj bi naprave, ki merijo gibanje ledu na Antarktiki, zaznale zvočno valovanje s frekvenco ~0.5 Hz, nezaznavno za človeško uho. Znanstvenica Vera Schlindwein pravi, da se je podoben dogodek že zgodil leta 2002, ko naj bi zvok bil podoben efektom iz...

50 komentarjev

Novosti iz spletnih skupnosti Xbox360

Slo-Tech - Slashdot poroča o zanimivih dogodkih in zamislih, ki se razvijajo med uporabniki nove Microsoftove konzole. O problemih s sesuvanjem, ki naj bi jih izdelek imel, se je na veliko govorilo, a izkazalo se je, da problemi niso tako resni. Problem očitno povzroča pregrevanje napajalnika, kar so domiselni igričarji rešili kar z obešenjem le-tega na vrvico. Tako modificirana konzola je nato brezhibno delovala kar sedem ur.

Tudi ljubitelji odprte kode se že zanimajo za Xbox360, kar so dokazali z odprtjem projekta Free60. Njegov namen naj bi bil pripraviti opensource operacijska sistema, GNU/Linux in Darwin, do delovanja na igričarskem strojčku iz Redmonda. Programska koda zaenkrat še ne obstaja, saj razvijalci šele zbirajo potrebno dokumentacijo, med katero pa se po besedah Slashdota že zdaj najde nekaj zanimivih informacij.

15 komentarjev

Pipin odprti termin: Openoffice 2.0

Slo-Tech - OpenOffice.org je odprtokodni projekt, s poslanstvom ustvariti vodilni mednarodni pisarniški paket, ki bo tekel na vseh glavnih platformah in bo zagotavljal dostop do vseh funkcionalnosti in podatkov preko XML oblike datotek in odprtih programskih vmesnikov. Pred kratkim je izšla nova različica 2.0, ki prinaša mnogo novosti.

Podrobneje jih boste lahko spoznali na predstavitvi Roberta Ludvika v Kiberpipi, v torek 29.11.05 ob 19h v okviru Pipinih odprtih terminov. Obiskovalcem bodo na voljo tudi CD-ji z najnovejšo slovensko različico tako za Windows kot tudi Linux platformo.

5 komentarjev