»

ForceWare je tu

Nvidia - Danes je nVidia med ljudi izvrgla združene "gonilnike" ForceWare za svoja čipovja, oziroma bolje rečeno navijalsko orodje za matične plošče z njihovimi čipovji. Vsi tisti, ki imate enega izmed naslednjih naštetih čipovij (nForce2 Ultra 400, nForce2 400, nForce3 Pro 150 ter nForce3 150) in je v vas vsaj malo navijalca oziroma "tweakerja" si ta 5 MB velik paket po hitrem postopku " dolpotegnite". Kaj boste lahko počeli? Veliko nastavitev iz BIOSa je prenešenih direktno v Windows okolje in ponovni zagon ni potreben, opazujte temperature in podobno. Dolpoteg!

Za novico se zahvaljujem članu moi.

27 komentarjev

Ameriška vojska odslej z Linuxom

The Register - Kot poroča The Register, Ameriška vojska v svojem programu Land Warrior ne misli več uporabljati Windows, temveč bodo prešli na Linux, saj, kot pravi podpolkovnik Dave Gallop, dokazi kažejo, da je Linux stabilnejši. Za zdaj bodo Linux uporabili v napravah, imenovanih Commander's Digital Assistant, a Gallop neuradno špekulira, da je to prvi korak k postopni migraciji celotne vojske na Linux. Več o tem.

26 komentarjev

Komu zaupati gostovanje svoje domače strani?

Slo-Tech - Včeraj je bil za nekatere slovenske spletne strani črn dan. Po podatkih Zone-h je hekerskim napadom podleglo 13 slovenskih spletnih strani, večinoma gre za spletne strani različnih podjetnikov.

Dvanajst napadenih spletnih strani se nahaja na strežniku podjetja Mitra d.o.o. mitra.slon.net ki je last podjetja SLON Internet, ki gostuje pri podjetju Agenda če sem bolj natačen. Skoraj bi si upal trditi da podjetje Agenda ve kako se streže varnosti in Linux-u, pod katerem tečejo njihovi strežniki. Bolj na mestu je najbrž vprašanje, če so pri nalaganju varnostnih popravkov dovolj ažurni in temeljiti. Očitno ne, saj je od včeraj njihov strežnik "v lasti" napadalske skupine TechTeaM.

Da bi ugotovil ali so imeli napadalci težko delo, sem si s programom za skeniranje omrežja nekoliko podrobneje ogledal Slonov strežnik. Na strežniku teče neznana linux distribucija (oz. jo scaner ne zazna), hiter pregled pa odkrije kar 6 varnostnih lukenj naprimer Remote Buffer Overflow in Sendmail, Remote...

28 komentarjev