»

Abit predstavil novo serijo grafikulj

X-Bit Labs - Še ena novička od našega razdeljevalca letakov na Infosu, Morpheusa:

ABIT je izdal uradno obvestilo, kjer so najavili njihove nove grafične kartice, ki bodo temeljile na nVidia Titanium čipovju. Kot ponavadi, se je podjetje odločilo, da se ne bo ubadalo s karticami, namenjenimi nižjemu razredu in tako predstavilo kartice, ki temeljijo na najmlajših čipovjih: GeForce3 Ti200 in GeForce3 Ti500.

Na GeForce3 Ti200 bodo temeljile tri kartice: Siluro GF3 Ti200, Siluro GF3 Ti200V (opremljen s TV-Out izhodom) in Siluro GF3 Ti200DVI (opremljen s TV-out in DVI-Out izhodoma). Vse druge specifikacije so popolnoma identične: 175MHz frekvenca čipa, 64 megabajtov 400 MHz DDR SDRAMa.

Kar se tiče Ti500, pa obstaja na tem čipovju samo ena kartica: Siluro GF3 Ti500, vendar kljub pomankljivi oznaki vsebuje vse, kar vsebuje Ti200DVI: Tv-Out in DVI-Out izhod. Kljub vsemu je to precej povprečna ponudba glede na ceno, tudi kar se tiče ostalih specifikacij: 240MHz frekvenca čipa in 64MB 500 MHz DDR SDRAMa.

Na...

0 komentarjev

VIA preplavila trg matičnih plošč?

X-Bit Labs - Novico je velikodušno za nas spisal Morpheus:

Kljub temu, da je bilo prvo narocilo za izdelovanje matičnih plošč firme VIA zelo majhno za celo današnje tržišče (komaj dvajset tisoč kosov), je VIA zelo optimistična glede njene prihodnosti. Po besedah predsednika zbora direktorjev, Cher Wanga, namerava VIA prodati 400 tisoč kosov v novembru (po povprečni ceni 80 zelencev na kos). Pravi tudi, da naj bi do sredine naslednjega leta mesečne pošiljke dosegle že okoli miljon enot! To je ogromna številka tudi za tako velikega izdelovalca matičnih plošč. To leto, na primer, sta to številko dosegli samo dve podjetji: Elitegroup in ASUS. Lansko leto je samo ASUSu uspelo preseč to številko. Tako fantje pri X-Bit Labs kot tudi jaz osebno močno dvomimo, da bo VII to uspelo, tudi če vzamemo vkup njihovo pametno marketinško politiko, velike sposobnosti in nizke cene matičnih plošč.

Kljub vsemu se pa tudi to lahko zgodi. Še posebno zaradi tega, ker je VIA svobodna od problema številka ena večine...

0 komentarjev

Tomi ima prav...

Slo-Tech - Razlog za današnje pomanjkanje novic je zagotovo poinfosovska utrujenost. Naj vam razložim dogajancijo včerajšnjega konca sejma: Ko je Primož, priden kolikor je bil, pospravil večino našega štanta, sem se odpravil na vlak. Odbrzel sem domov in se pripravil na malo poinfosovske sprostitve. Zmeden in utrujen, kolikor sem bil, sem popolnoma pozabil napovedati nov članek o modifikaciji ohišja, ki ga je za nas spisal Cwetto. Pobarval je ohišje na belo, dodal "lan-party nosilce", naredil kontrolo ventilatorjev ter okno v levo stranico. Razvajamo vas, vem. No, upam da bo Tomi nadomestil poinfosovsko vrzel, saj grem jaz, povem kar po pravici, spat . Sicer pa lahko jutri oziroma najkasneje v ponedeljek pričakujete članek - poročilo z Infosa na Slo-Tech postojanki.

2 komentarja

Slabe napovedi za Windowse XP Professional

Gambit - Kot vidim, je zadnje čase pravo pomanjkanje novic (je razlog poinfosovska utrujenost?), zato bom malo vskočil.
Kljub vsemu trudu, ki ga je v oglaševanje Windowsov XP vložil Microsoft, se vsaj profesionalni različici ne obeta prav rožnata prihodnost. Tako Gartner Dataquest napoveduje, da bo do konca leta profesionalna različica XP nameščena na samo 16% poslovnih računalnikov. Levji delež (41%) bodo še vedno navzemali Windowsi 2000. Malo boljša slika je pri Home ediciji, kjer zaradi novosti od serije Win9x/Me napovedujejo večji odstotek. Sicer bi bilo pa zanimivo videti še sliko druge plati izven statistike.

4 komentarji