»

Veliki test trdih diskov

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so testirali kar 22 trdih diskov različnih kapacitet, proizvajalcev in vmesnikov. SerialATA vmesnik je zastopalo 14 trdih diskov štirih proizvajalcev (Hitachi, Maxtor, Seagate ter Western Digital), zastareli, a še vedno razširjeni UltraATA pa 8 trdih diskov iz istih tovarn (manjkal je zgolj Maxtor). Vsem zagrizencem željnim svežih informacij priporočamo branje testa, za ostale pa lahko povemo, da je najboljši disk za svojo ceno 320 gigabajtni Western Digitalov WD3200JB, ki uporablja UltraATA vmesnik.

16 komentarjev

Googlov sedmi rojstni dan

Slashdot - Prav na današnji dan pred sedmimi leti je danes najpopularnejši iskalnik (in še vse kaj drugega) začel svojo pot. Začeli so z nekaj računalniki, povezanimi v mrežo, ter osnovnim iskalnikom, danes pa je Google pomemben del vsakdanjika mnogih ljudi z nepogrešljivimi pripomočki, kot so Google Mail, Google Earth ter še mnogi drugi. Nekateri se sicer bojijo, da je to začetek monopola, toda za zdaj smo lahko zadovoljni. Vzpodbudno je tudi dejstvo, da je verjetno najuporabnejši pripomoček interneta za svoj sedmi rojstni dan dobil novo bazo internetnega iskanja, ki je kar tisočkrat večja od prvotne iz leta 1998.

/.

11 komentarjev

Microsoft investira v raziskovalni center

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da bo svojim dosedanjim štirim raziskovalnim centrom, ki so postavljeni v Združenih Državah, na Irskem, v Indiji in na Kitajskem, dodal še petega. Seveda je to dobrodošlo za nadaljni razvoj Microsofta, a še bolj pomembno in lepo je videti, da bo nov center stal nedaleč od nas, v Beogradu v Srbiji.

Sama investicija je vredna 17 MIO €, prav tako pa v Srbiji pričakujejo nadaljne investicije v naslednjih letih. V samem centru se bodo ukvarjali predvsem z razvojem tehnologij za Tablet PC, natančneje gre za prepoznavanje pisave, ki jo omogočajo naprave z zaslonom, občutljivim na dotik.

Novica

7 komentarjev

Microsoft in Intel podprla HD DVD standard

Slashdot - Že dolgo traja bitka za prevlado kralja naslednje generacije DVD-jev med Toshibinim HD DVD ter Sony-evim Blu-ray standardom, danes pa se je tehtnica prevesila na Toshibino stran. Dva izmed največjih velikanov v računalniški industriji, Microsoft in Intel, ki bosta pri dokončnem rezultatu bitke vsekakor odigrala pomembno vlogo, sta se namreč odločila, da bosta zaradi boljše združljivosti s trenutno obstoječo DVD tehnologijo in zarad večje enostavnosti za končne uporabnike, podprla Toshibin HD DVD standard. Vendar modri disk še ni mrtev - Sony ima na svoji strani še vedno Samsung in Panasonic, da ne omenjamo nekaterih velikih filmskih studijev.

13 komentarjev