»

Longhornovi konceptni filmi

Bink.nu - Microsoft nam že od izida operacijskega sistema Windows XP govori, kako bo njihov prihajajoči operacijski sistem, trenutno imenovan Longhorn, spremenil delo z operacijskim sistemom. Govorijo o izboljšanih temeljih operacijskega sistema, mnogih novih knjižnicah za programiranje, medsebojno komunikacijo med programi, računalniki, uporabniki, datotečnem sistemu, ki deli podatke na podlagi tega kaj predstavljajo, ... Kdor temu ni verjel, se lahko prepriča, saj Microsoft že nekaj časa pripravlja in izdaja kratke konceptne filme, kjer prikazujejo te nove tehnologije v pravih, uporabnih aplikacijah.

Tako najdemo v teh filmih vse, od tega kako pacient komunicira z zdravnikom, do tega kako lahko delavci na terenu prejmejo delovni nalog, načrt mesta, območja, ... Filmi so narejeni v zapisu Windows Media Video (.wmv), zato potrebujete ustrezen predvajalnik.

Filmi, ki so vsekakor vredni ogleda

57 komentarjev

Izdani novi Ogg Vorbis kodirniki

Slashdot - Slashdot poroča, da je Xiph.org izdal nov paket kodirnikov za Ogg Vorbis glasbeni zapis. Ta odprtokodni format poskuša tekmovate z že davno uveljavljenim zapisom mp3, kjer mu uspeva dosegati boljšo kvaliteto glasbe pri manjši velikosti datoteke. Spremembe od zadnje različice vključujejo večinoma popravke in razširjeno dokumentacijo.

Žogico katrana si lahko shranite na disk s klikom na ta spletni naslov.

15 komentarjev

Adobov nov slikovni zapis

Slashdot - Večina fotoaparatov dandanašnji shranjuje slike v zapisu JPEG, a v višjem cenovnem razredu se zaradi boljše kakovosti vse bolj pojavlja trend shranjevanja v zapisu RAW. A slabost tega je, da vsako podjetje uporablja lasten RAW zapis, zatorej morajo uporabniki različnih znamk fotoaparatov uporabljati različno programsko opremo za obdelavo slik.

Adobe pa se je odločil to spremeniti z uvedbo novega standarda DNG (Digital Negative Specification), ki bo ponujal sliko brez izgube kakovosti (RAW zapis), obenem pa bo s poenotenjem močno zmanjšal stroške grafikov za nakup različnih programov.

Loading ... [>:D]

16 komentarjev

Terabajt na ploščku velikosti CD-ja

Slashdot - Fiziki na Imperial College London so odkrili novo metodo, s katero, pravijo, bo potencialno mogoče na optični disk velikosti CD-ja oz. DVD-ja v dvoslojni dvostranski tehniki zapisati terabajt podatkov ali 472 ur visokokvalitetnega filma, torej 250 GB na plast, kar je desetkrat toliko, kot omogoča BluRay. Svojo iznajdbo so patentirali že julija. Docent oddelka za fiziko dr. Török verjame, da bodo prvi diski na osnovi te tehnologije nared v letih 2010-2015. Več o tem in Slashdot.

27 komentarjev

Šest gigahercev je tu!

Xtreme Systems - Sicer v forumu teče diskusija že od včerajšnjega večera, je pa vsekakor vredno dosežek omeniti tudi v novicah. Za kaj gre? Fincem na Xtreme Systems Forums je uspelo naviti Pentium 4 na šest gigahercev. Sistem seveda ni bil dovolj stabilen, da bi pognali kakšen test, tako da ostaja le pri posnetku zaslona. Da so dobili stabilen sistem, so morali frekvenco znižati na 5,4 GHz, kar je še vedno zavidanja vredna številka.

19 komentarjev