»

Dopolnitev pravil

Slo-Tech - Z jutrišnjim dnem na Slo-Techu rahlo dopolnjujemo pravila. Pojavila se je potreba po jasni specifikaciji ravnanja z opuščenimi računi.

Tako bomo od sedaj naprej eno leto po preteku leta v katerim ste se nazadnje prijavili iz vašega profila z nekaj izjemami izbrisali vse podatke razen e-mail naslova. Še leto kasneje bomo izbrisali tudi vaš elektronski naslov in vam tako deaktivirali račun.

Pri uporabnikih, ki nimajo objavljenih sporočil pa bomo po enem letu skupaj s podatki izbrisali kar celoten račun.

Bolj jasno je tudi razloženo, kako se samodejno brišejo zapadli oglasi.

Prvi izbris podatkov in računov skladno z novimi pravili bomo izvedli konec junija ter v prvem tednu julija, nato pa vsako leto prvi teden januarja. V primeru, da želite, da se vaš račun ohrani v aktivnem stanju, kljub temu, da ga po 1. januarju 2009 niste uporabili, se do konca junija vsaj enkrat prijavite.

7 komentarjev

Amazon predstavil spletno trgovino z aplikacijami za OS X

CNet - Čeprav se Amazon ravno toži z Applom o upravičenosti uporabe imena App store za svojo spletno trgovino z aplikacijami za androidne telefone, ga to ni oviralo, da ne bi zagnali svoje konkurenčne spletne trgovine še z aplikacijami za mace. Včeraj so tako predstavili sekciji Mac Software Downloads in Mac Games Downloads, koder lahko uporabniki Macov kupijo aplikacije ali igre za svoje računalnike in jih prenesejo s spleta. Z njima želi Amazon konkurirati pet mesecev stari Mac App Store, pri čemer kakršnekoli sumljive in pravno neprimerne podobnosti med njima ni.

Med storitvama je nekaj razlik. Amazonova podpira tak Mac OS X 10.5 kot tudi 10.6, medtem ko Applova le najnovejšo verzijo. Ima pa Apple večjo bero, saj...

2 komentarja

Odkrita ranljivost v implementaciji kodiranja pogovorov prek Skypa

Slashdot - Raziskovalci iz Severne Karoline so našli način za prisluškovanje pogovorom prek VoIP-storitve Skype, čeprav so ti šifrirani. Skrivnost tiči v izvedbi stiskanja, saj je iz analize paketkov mogoče sklepati na foneme, ki se prenašajo.

Skype za kodiranje govora uporablja CELP (Code-excited linear prediction), kar pozitivno vpliva na količino podatkov, ki jih je treba prenesti po internetu, a po drugi strani omogoča analizo fonemov. Zaradi izvedbe kodiranja in nadaljnjega šifriranja je namreč dolžina paketka korelirana s fonemom, ki se prenaša. Korelacija ni visoka, tako da je problem v...

5 komentarjev

PayPal toži Google

Osama Bedier

CNet - PayPal je včeraj vložil tožbo proti podjetju Google, ker naj bi z zaposlitvijo Osame Bedierja, ki je bil pred nastopom službe v Googlu glavni za razvoj platforme za mobilna plačila v Paypalu, pridobili poslovne skrivnosti. Bedier je sedaj v Googlu podpredsednik, zadolžen za razvoj sistema za plačila. Zanimivo je, da je PayPal vložil tožbo isti dan, ko je Google predstavil Wallet.

Bedier je bil med leti 2008 in 2011 v PayPalovi pogajalski skupini, ki je iskala skupni jezik z Googlom, da bi bilo mogoče PayPalove rešitve uporabljati za plačilo aplikacij v Googlovem Android Marketu. Medtem je Bedier šel na...

13 komentarjev

Ivy Bridge bo zamudil

X-Bit Labs - Če gre zaupati podatkom, ki so jih pridobili na X-Bit Labs, bodo Intelovi procesorji serije Ivy Bridge nekaj mesecev zamudili. Doslej je namreč Intel napovedoval, da bodo prve pošiljke šle v trgovine že konec tega leta, januarja ali najpozneje februarja prihodnje leto pa bi morala prodaja že teči s polno paro. Vse skupaj se je nekoliko zamaknilo, saj sedaj procesorje Ivy Bridge pričakujemo šele marca ali celo aprila prihodnje leto.

O Ivy Bridgeu je sicer znanega že precej. Gre za nadgradnjo sedanjih procesorjev Sandy Bridge, ki bodo z njimi tudi združljivi. Ivy Bridge bo imel nekaj novih ukazov, ki naj bi jih v običajni aplikacijah pospešili za približno petino. Poleg tega bodo imeli integriran čip s podporo za DirectX 11 in OpenCL 1.1, tako da bo...

7 komentarjev

Najpodrobnejši zemljevid bližnjega vesolja

Slashdot - Astronomi iz Centra za astrofiziko Harvarda in Smithsoniana so predstavili najbolj obsežen zemljevid bližnjega vesolja do razdalje 380 milijonov svetlobnih let, ki omogoča najbližji pogled do galaktične ravnine. Te običajno zaradi medzvezdnega prahu ne vidimo dobro, ampak vidimo le temen pas diska galaksije.

2MRS (2MASS Redshift Survey) so sestavljali deset let, njegovo ime pa nas spomni, da so posnetke pridobili s teleskopov v Arizoni in Čilu v projektu Two-Micron All-SkySurvey, in da pri oddaljujočih galaksijah vidimo rdeči premik. Prav ta omogoča pridobitev informacije o tretji prostorski koordinati in s tem izdelavo 3D-zemljevida. Projekt je trajal od leta 2001 do lanskega oktobra. V tem času so prečesali celotno nebo pri valovnih dolžinah 1,25 μm, 1,65 μm in 2,17 μm. Prepoznati...

12 komentarjev

Brezkontaktno plačevanje z Google Wallet

iTNews - Google je včeraj predstavil poleti prihajajočo storitev Google Wallet, ki bo omogočila brezkontaktno plačevanje z mobilnimi telefoni. Storitev za zdaj Google izvaja v sodelovanju s Citigroupom in njihovi mastercardi, za začetek pa bo omejena na San Francisco, Portland in New York. V projektu sodeluje že več kot 120.000 trgovcev, ki sprejemajo plačila prek Google Wallet.

Za delovanje bo potrebno imeti mobilni telefon, ki podpira tehnologijo NFC. Prvi tak je bil Nexus S, a ker je NFC odprt standard s podporo v Androidu pričakujemo še druge telefone s podporo zanj. Google Wallet bo podpiral še nekaj možnosti, ki jih drugi tovrstni sistemi nimajo. Naj bo moč povezati več različnih kartic,...

30 komentarjev