»

P2P programi nedolžni. Krivi uporabniki!

Wired News - Dve leti po tem, ko je ameriško sodišče Napsterja klavrno pokopalo, se je v ZDA končala še ena tožba proti servisom za izmenjavo datotek med uporabniki (P2P). A presenetljivo je tokrat ameriški okrožni sodnik Los Angelesa razsodil, da v tem primeru obtožena Grokster in Streamcast Networks ne moreta biti kriva za nelegalno početje uporabnikov, saj predstavljata le orodje in aktivno ne sodelujeta pri spodbujanju nabiranja rožic. V obrazložitvi je sodnik zapisal, da tudi proizvajalci naprav za presnemavanje video kaset niso krivi za početje uporabnikov, zatorej tudi obtožena ne moreta biti. Več o tem.

16 komentarjev

Agenda in Housing bosta sodelovala

Slo-Tech - Družbi Agenda Open Systems, vodilni ponudnik odprtokodnih sistemskih rešitev v Sloveniji ter ponudnik tehničnih storitev upravljanja in vzdrževanja, in Housing Co., eno največjih izobraževalnih podjetij v Sloveniji, z večletnimi izkušnjami predvsem na področju računalniškega usposabljanja zaposlenih in izobraževanja ter certificiranja informatikov (MCSA/E in RHCE), sta sklenili pogodbo o poslovnem sodelovanju na področju rešitev odprte kode. S tem bosta družbi uporabnikom ponudili celoten komplet storitev -- od načrtovanja in izgradnje do uporabe in izobraževanja na podočju čedalje bolj popularnih odprtokodnih rešitev, kot sta operacijski sistem Linux in pisarniški paket OpenOffice.org. Klik!

1 komentar

Afera Firebird dobiva epilog

Slo-Tech - Zvesti bralci Slo-Techovih novičk se gotovo spomnite, da je brskalnik Phoenix moral zaradi pravnih razlogov spremeniti ime in se po novem imenuje Firebird. A novo ime je prineslo še več nevšečnosti, saj so mu na veliko oporekali predstavniki projekta, ki razvijajo podatkovno bazo z enakim imenom.

Jonathan Walther, dolgoletni sodelavec projekta Debian, se je odlično izkazal v vlogi posrednika med predstavniki Firebirda -- brskalnika in Firebirda -- podatkovne zbirke. Prava plat preimenovanja brskalnika Phoenix v Firebird se je prvič pokazala v intervjuju, ki ga je Walther opravil z neimenovanim razvijalcem Mozille. Kot se je napovedovalo že iz tega pogovora, je nastal uradni dokument o poimenovanju Mozille, ki ga je sestavil Christopher Blizzard.

Bistvenega pomena je, gre samo za razvojno ime projekta, ki se sploh ne glasi Firebird, ampak Mozilla Firebird. Prav tako je ime projekta, ki razvija poštni odjemalec, Mozilla Thunderbird. Druga generacija Mozille se bo predstavila z...

0 komentarjev

Thermaltakeovi barvni ventilatorji

Thermaltake - Vsi vemo, da je v zadnjem času zrasla priljubljenost barvnih ventilatorjev. Tudi Thermaltake se je odločil, da izda svoj primerek prozornega ventilatorja z barvnimi diodami. Lahko ga dobite v rdeči, modri ali zeleni barvi in stikalom za vklop ter izklop. A1654 FireBall premika zrak z 2000 obrati na minuto ter ga je možno pritrditi na katerokoli stran, saj ima snemljivo okrasno masko.

3 komentarji

DDoS: Razširitev storitev na področje spama

The Register - V zadnjem času smo priča povečanemu številu zavednih spamerjev, ki na vse pretege tožarijo podjetja, ki izdelujejo proizvode, ki očitno uspešno preprečujejo razpečevanje nezaželene pošte.

S tem pa jim odžirajo lep del denarcev -- e-poštno oglaševanje je zaradi nizkih stroškov zelo donosen e-biz -- ki predstavlja dober razlog za uporabo novih metod razpečevanja. Klik!

Tokrat bo govora o uporabi metode, ki je še najbliže znanim DDoS napadom: veliko število računalnikov, ki brez lastnikove vednosti v internetno omrežje razpošilja večje število paketkov (smeti); večje kot je število sodelujočih računal, težje je iskanje odgovornega napadalca, ki pa ga je zaradi uporabljene tehnike že tako ali tako (skoraj) nemogoče odkriti. Sedaj pa si predstavljajte, da se v današnjem trojanskem konju, ki vam ga pošlje punca/fant, poleg orodja za oddaljen nadzor strežniškega računala nahaja tudi preprost e-poštni (SMTP) strežnik. Okužena računala svojo prisotnost javijo ZlobnemuPoštarju™, ta pa jim...

0 komentarjev

Nov članek -- prilagoditev Windows XP

Po namestitvi

Slo-Tech - Windows XP so izšli že pred časom in do danes so si tako utrli pota že na marsikateri računalnik. Da boste ta ogromen operacijski sistem uspešneje krotili, da bo računalnik služil vam in ne obratno, ter da ga boste resnično izkoristili in optimizirali do konca, ako tega še niste storili, sva z m spisala članek, v katerem se lahko poučite o tistih najbolj osnovnih trikih in optimizacijah, ki bodo naredili življenje z Windows XP znosnejše. Klik!

37 komentarjev

XP 1700+ DLT3C JIUHB

1700+ jiuhb dlt3c

winhq.net - Za malo vloženega denarja dobimo dosti več -- to je bistvo navijanja. Na WinHQ.Net so se lotili navijanja enega najbolj obetevnih "steppingov" tega Athlona za navijanje - DLT3C JIUHB. Obstaja sicer še en podoben stepping - DUT3C - ki se od DTL3C razlikuje po privzeti voltaži. DUT3C ima napetost jedra namreč 1,6 V, DLT3C pa 1,5 V. Kako se oba steppinga obneseta si oglejte v tej tabeli, za identifikacijo vašega procesorja pa tale PDF dokument s strani AMDja.

1 komentar

Samsung SyncMaster 172W

Envy News - Na EnvyNews so si pogledali Samsungov LCD zaslon -- SyncMaster 172W. Samsung je na področju LCD monitorjev eden izmed vodilnih proizvajalcev. Vidno področje zaslona znaša 17 palcev, njegov odzivni čas 25 ms. Ponaša se s svetilnostjo 450 cd/m2 ter kontrastom 400:1. Vidna kota merita 140° ter 110°, največja ločljivost pa 1280x768. V samem testu so ga označili za dober monitor, primarjali pa so ga tudi z nagrajenim Samsungovim SyncMaster 172T. ''W'' različica je že na tržišču, dobite pa jo lahko za 729 ameriških dolarjev. Več o njem si preberite tukaj.
2 komentarja

Email.si spet med živimi

email.si - Slovenski portal z brezplačno POP in IMAP pošto je po približno tedenskih počitnicah spet nazaj. Dostop prek spleta je bil ves ta čas onemogočen, prek poštnih protokolov POP3 in IMAP4 pa naj bi bilo pošiljanje možno, pa vendar tudi to ni vedno delovalo. Lastniki so namreč stran preuredili, če vam je všeč pa sami preudarite. Popravili so tudi varnostno luknjo, ki je dopuščala uporabnikom, da so lahko naslov pošiljatelja ponaredili.

13 komentarjev