»

Fotografije ASUS V8200 TVR

Guru 3D - ASUS V8200 TVR je grafične kartica, ki bazira na GeForce3 čipu. Specifikacije so podobne vsem drugim GeForce3 karticam. V8200 TVR ima tudi TV-IN vhod in TV-OUT izhod, ki ga nadzoruje Philips SAA7108E Chip. Tipično za ASUS-ov Deluxe serije so še 3D očala, ki so priložena Deluxe paketu. Zanimiv je hladilnik, ki je enoten za celo kartico. Hladi torej pomnilnik in čip. Kot lahko opazite, če pogledate natančno, vodijo k ventilatorju tri žice. Tretja je namenjena nadzorovanju delovanja ventilatorja (Winbond W83781D). V škatli V8200 TVR dobite še igro Star Trek Voyager: Elite Force, 3Deep, Ulead Video Studio, CyberLink VideoLive Mail in ASUS DVD. Pri Deluxe verziji pa še očala. Cena kartice še ni znana.

vir: Guru 3D

vir: Guru 3D

15 komentarjev

Ušle novice iz Nvidie

Hardware Zone IT - Kaj se zgodi, ko se Dan Vivoli iz Nvidie nepripravljen pogovaja z novinarjem o prihodnjih produktih Nvidie? Uide mu nakaj informacij, ki jih ne bi smel povedati. Kaj smo torej izvedeli? To:
  • do bo Nvidia izdala celotno serijo GeForce3 čipov (torej vsaj še GeForce Ultra in Geforce3 MX)
  • Prihodnji Nvidiini čipi (NV30) bodo imeli v sebi del tehnologije, ki jo Nvidia prevzela od 3dfx-a
  • Da bo nov Nvidiin čip (NV30) izšel spomaldi leta 2002
Za celoten intervju poglejte sem.

10 komentarjev

Radeon SE je spet "na sceni"

vir: PC Pop
PC Pop - Bolj kot ATI zanika govorice o Radeon-u SE, bolj se te pojavljajo. Sodeč po tej novici, bo Radeon SE izšel. Stran je v kitajščini in vam bo pomagala bore malo, če si ne preberete prevoda v angleščino. Kakor sem že omenil, bo Radeon SE navita različica Radeon VIVO 64MB. O sposobnostih in moči čipa bomo še videli. Jasno pa je, da ATI ne namerava izdelati Radeon-ov SE v veliki nakladi. Izdal jih bo omejeno število in jih prodal le "izbranim" kupcem. Navadnim smrtnikom namerava prodati svoj Radeon 2, ki naj bi prišel na prodajne police ob koncu poletja, začetku jeseni. ATI z Radeon-om SE cilja na konkurenco Nvidiinemu GeForce2 Pro....

7 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Torej, teden je okoli, čaka vas nova DVD recenzija. Tokrat jo je za vas napisal DRSergioDJ, opisal je pa film The Matrix, ki ga je potegnil kar iz svoje zbirke DVDjev. Ta daljši opis si preberite tukajle. O njegovi prihodnosti kot DVD recenzorju pa seveda odločate vi .

19 komentarjev

P3 dražji od P4

The inquirer - Nemogoče? Niti ne. Intel se zadnje dni zelo trudi znižati ceno svojih P4 procesorjev (29. april). Tako da bo po 29. aprilu P3 933MHz stal več kot P4 1.4 GHz.
Ne smete pa pozabiti, da v primeru nakupa P4 procesorja potrebujete še novo matično ploščo. P4 matična plošča pa potrebuje drugačno ohišje kot današnje. Torej morate kupiti še novo ohišje. Na koncu boste ugotovili, da se vam celo ne splača kupiti P4, kljub novi ceni. Ugotavljam, da je ta pocenitev dobra samo za eno stvar. To je, da bo AMD zaradi Intelovega znižanja pocenil svoje procesorje. Saj poznate tisto reklo: vse je za nekaj dobro.

10 komentarjev

Nižje cene AMD procesorjev

The inquirer - Kot veste, bo Intel 29. aprila drastično spustil cene svojih P4 procesorjev. AMD je že naznanil, da mu bo sledil (seveda). AMD namerava en dan kasneje, torej 30. aprila, spustiti cene skoraj vseh procesorjev. Podrobnosti so zelo nejasne, zato vam ne morem postreči z informacijami koliko se bo kateri procesor pocenil. Verjetno bodo pocenitve kar precejšnje, ker bo Intel spustil cene za do 30%. Do kam mu bo AMD sledil, bo jasno 30. aprila. Do takrat... počakajte z nakupom procesorja.

1 komentar

Nvidia in zvok

Penstar Systems - Nvidia, sodeč po teh govoricah, kmalu ne bo več le proizvajalec grafičnih čipov. Vstopila naj bi tudi na tržišče zvočnih čipov.
Kot veste, Nvidia sodeluje z Microsoftom pri izdelavi X-Box konzole. Nvidiin del je seveda grafika in zvok. To je združeno v čipu imenovanemu MCPX (media and communications processor for X-Box). Tukaj pa se poraja vprašanje. Če že Nvidia načrtuje zvočni čip za X-Box, zakaj ne bi izdala še nekaj podobnega za PC? Očitno si je Nvidia postavila isto vprašanje in ugotovila, da tehtnega razloga, da ne bi, ni. Torej se Creativu, ki je po propadu Aureal Company postal pravi monopolist, obeta močna konkurenca s strani Nvidie. Kaj pa proizvajalci zvočnih kartic (Hercules, Turtle Beach,...) pravijo? Seveda so navdušeni. Če pride do "vojne" med Creativeom in Nvidio, bodo cene čipov šle le še navzdol. Ampak ne pozabite, gre (le) za govorico!...

4 komentarji