»

GeForce 8800 Ultra čaka na AMD?

The inquirer - Po trditvah Inquirerja nVidia odlaša s splavitvijo hitrejših modelov najnovejše serije GeForce-ov, razlog za to je AMD-jevo oziroma ATi-jevo večno prelaganje R600. Po nekaterih govoricah naj bi že vedeli, da bo konkurenca boljša od njihove trenutne ponudbe, zato se trudijo pripraviti še hitrejše in dražje kartice (cene bodo baje švignile do dolarskega tisočaka), na trg pa jih bodo poslali šele, ko bo to storil tudi AMD, da jim bodo odvzeli čimveč pozornosti. Kaj za vraga na drugi strani počne rdeča ekipa še vedno ni jasno. Izvorna novica.

47 komentarjev

Nova revizija Wii-ja bo zatrla čipe

DigiTimes - Ker Nintendo pri izdaji nove konzole ni na hardverskem področju delal tako veliko kot konkurenca, so v relativno kratkem času po izidu Wii-ja postali dobavljivi t.i. modchip-i, enostavno vgradljivi čipi, ki omogočajo uporabo neoriginalnih CD/DCD medijev in pogosto dodajajo konzolam različne funkcije. Posledica tega dogodka je dejstvo, da prodaja iger ni tako dobra, kot bi lahko bila, kar Nintendu vsekakor ni pogodu (čeprav služijo že s samo konzolo). V prihajajoči novi reviziji bodo tako svoj izdelek posodobili, da ga vsaj zaenkrat ne bo možno modificirati. V novici na DigiTimes pravijo, da bi modifikatorje najbolj ustavilo BGA pakiranje čipov, trenutne ovire pa bi znale biti odpravljene v manj kot mesecu dni.

18 komentarjev

Imate Linux? Nimate garancije.

Linux.com - Laura Breeden je v začetku tega leta kupila nov Compaq-ov prenosnik in nanj namestila Ubuntu Edgy. Operacijski sistem je na računalniku deloval brezhibno (kar so ji že ob nakupu zagotovili prodajalci), a pred kratkim se je začela tipkovnica obnašati čudno. Šlo je za popolnoma mehansko težavo, nekatere tipke se včasih niso odzivale, druge so se zatikale, zato se je lastnica odločila, da uveljavi garancijo, ni pa pričakovala, da bo tako ostro zavrnjena. HP-jevi uslužbenci so ji namreč povedali, da ne nudijo garancije za prenosnike z nameščenim Linux-om, čeprav je napaka povsem strojnega tipa, in da bo morala pred popravilom naložiti Okna. Več informacij na Linux.com.

63 komentarjev

Microsoft zavaja s prodajnimi številkami

PC Magazine - Če lahko verjamemo članku PC Magazine-a, so navedbe Microsofta, po katerih naj bi v zadnjem mesecu prodali 20 milijonov kopij Viste, lažne. Pisec pravi, da se številke ne ujemajo s številom prodanih PC-jev v februarju in da so licence naprodaj že 4 mesece, zato je sumljivo, da bi se jih velika količina prodala ravno v zadnjih 30 dneh. Vse skupaj naj bi bila spretna marketinška taktika, v okviru katere bi prikazali prodajne številke, precej višje od XP-jevih, realno gledano pa je po avtorjevem mnenju uspeh Viste malce za uspehom starejših Oken. Preberite.

20 komentarjev