»

Radeoni 9600 bodo zamudili

X-Bit Labs - Pri ATI Technologies so ob uradni predstavitvi družine Radeon 9600 zagotovili, da bodo v prodaji še marca, a trenutno stvari kažejo na zamudo. Po nekaterih podatkih bosta Radeon 9800 in Radeon 9800 Pro naprodaj v drugem tednu aprila, medtem ko bodo zamude pri dobavi Radeon 9600 kartic resnejše. Po neuradnih informacijah jih lahko namreč pričakujemo šele v drugi polovici maja, kar je dosti kasneje, kot je ATI sprva napovedoval. Več o tem in specifikacije.

0 komentarjev

Kingston 5GB DataPak PC Card HDD & Reader

Mikhailtech - Na Mikhailtech so napisali članek o v naslovu omenjeni napravi. Naprava je zelo dobro opisana na petih straneh članka, ocenili pa so jo z zelo visoko oceno, saj vsako stvar zelo dobro "zapakira". Če se obrnemo k videzu napravice opazimo, da je zelo podobna miški, le da ima na sprednji strani odprtino. Sedaj (in po pogledu na sliko) morda veste kaj več, če pa še vseeno ne veste za kaj gre, si oglejte članek kar sami.

0 komentarjev

MX700 vs. MX500

vir: Ownt
Ownt - Logitech je že pred kar nekaj časa izdal serijo MX mišakov. Proizvedli so 3 modele in sicer MX300, MX500 in MX700. Vsi mišaki so brez kroglice, vendar je le MX 700 brezžičen. Na Ownt so primerjali najboljša predstavnika te serije. Presenetljivo so boljšo oceno dali slabšemu a veliko cenejšemu modelu. Če se vam v kakšnem zaprašenem predalu valja od 10 do 20 tisočakov, o nakupu enega izmed teh dveh mišakov razmislite.

14 komentarjev

OpenOffice.org in Ximian

Slo-Tech - Microsoft Office resnično dominira na trgu pisarniškh sistemov, toda kmalu se utegnejo zadeve korenito spremeniti. OpenOffice.org izjemno hitro napreduje in pravkar je izšla različica 1.1 beta. Ta izdaja prinaša pomemben napredek programske zbirke, glavni novosti pa sta številni novi uvozni in izvozni filtri (PDF, Macromedia Flash, DocBook, številne oblike PDA Office, XML, XHTML ...) ter podpora jezikom, kot so tajski, arabski, hebrejski in hindi. DolVleka.

Zelo razveseljiva novica pa je prišla iz podjetja Ximian, ki bo v prihodnje sodeloval pri razvoju programskega paketa OpenOffice.org in ga bo poskušal čimbolje združiti z namiznim okoljem GNOME, ki ga tudi sam na široko razvija in promovira. Na voljo so elektronski diapozitivi ob katerim se marsikomu cedijo sline [:D] .

11 komentarjev

Teleinfos vse bliže

Slo-Tech - Da vas spomnimo: Čez 13 dni, natačneje od 9. do 12. aprila 2003, bo v Cankarjevem domu potekal Teleinfos, slovenski telekomunikacijski sejem. Prireditev bo to leto zelo zanimiva, saj je vstop popolnoma brezplačen, na sejmu pa lahko celo razstavljate, če ste prominentno malo podjetje. Z gotovostjo lahko trdim, da bo to leto Teleinfos zanimivejši od prejšnjih, seveda pa ne gre pozabiti, da na prireditvi razstavlja tudi Slo-Tech. Se vidimo tam! Seveda vas pričakujemo v čim večjem številu, zna se pa ponoviti tudi tekmovanje iz Infosa 2002 (kateri admin v najkrajšem času brez vidnih poškodb v popolnost razstavi računalo press) [:D].

4 komentarji