»

Navijanje Radeona 8500

X-Bit Labs - Ste eden izmed tistih srečnežev, ki imate Radeona 8500, a vam še vedno tiktaka pri originalno nastavljenih frekvencah, jedro z 275 MHz, pomnilnik pa prav tako z 275 MHz, le da je to po prenosu enakovredno 550 MHz pri navadnem pomnilniku? Z navijanjem ste že poskusili, a niste dosegli željenih rezultatov? Za vas bo dobrodošel tale članek na x-bit labs, kjer so se navijanja lotili zelo profesionalno. Najprej so poiskali generatorje napetosti in našli so jih kar 7. 5 od teh je odgovornih za dovajanje določene napetosti čipu in pomnilniku. Temu je sledilo cinjenje žičk in uporov za zvišanje voltaže. Naslendnji korak je bilo izboljšanje hlajenja. Za hlajenje glavnega procesorja so uporabili kar mini-copper orba za hlajenje pomnilniških modulov, ki pri originalnem Radeonu niso hlajeni, pa dva hladilnika starih pentiumov 1.

Rezultati navijanja vas zanimajo, pravite? "Skromnih" stabilnih 320 MHz na jedru in osupljivih 352 MHz na pomnilniku - to je 704 MHz DDR! S takim hlajenjem so...

5 komentarjev

Začasno ohišje

IceVulcano - Verjetno ste že kdaj želeli kaj spremeniti ohišje vašega računala in le-tega istočasno tudi uporabljati. V tem primeru nastane problem, ker ne morete ravno žagati ohišja z vgrajenimi komponentami, kaj šele, če je računalnik priklopljen na napetost in prižgan. Rešitev je dokaj preprosta - naredite si poceni in enostavno ohišje. Kako se je tega lotil BojlerTM zveste tukaj. Sicer je ohišje precej smešno, je pa več kot uporabno, le prah bi znal povzročati manjše težave.

1 komentar

Prototip AthXP 3000+!

M3DZone - Ko smo že mislili, da bo Intel počasi začel prehitevati AMD (pomislite: Pentiumi 4, sparjeni z DDR pomnilnikom, 0.13 mikronska tehnologija izdelave ter visoka overclockabilnost), nas je procesorski gigant spet presenetil, saj po večjih ameriških trgovinah že krožijo prvi testni primerki Athlona XP 3000+, ki tiktaka na 2666 MHz. Na tem naslovu lahko vidite še sliko BIOSa med zaganjanjem, ampak vedite - jaz sem do te novice zelo skeptičen ter mislim, da je samo nateg ter fotomontaža. Vi se pa odločite po lastni vesti [:D].

23 komentarjev

Plextor napada

M3DZone - Komaj smo se opomogli od navala dvaintridesetkratnikov, že je Plextor izdal 40x verzijo svojega PlexWriterja. To pomeni, da lahko prepisovalnik pri najvišji hitrosti pisanja doseže prenose hitrosti kar 6000 KB/s! Tudi hitrost prepisovanja je višja, tokrat 12x. Počasi se bo začela doba novih prepisovalnikov, saj je 40x za vsakega navadnega smrtnika že dosti preveč. Bodi dosti hitrosti pisanja - glavice naj staknejo skupaj za povišanje hitrosti prepisovanje, kvalitetnejše zapisovanje glasbe, lepši izgled ter nižje cene. Bomo videli, kaj bo prihodnost prinesla. Za specifikacije Plextor 40/12/40A pa klik!

5 komentarjev

KaZaA le ne rešena?

CD Freaks - Pred dnevi smo poročali, da je program KaZaA kupilo avstralsko podjetje Sherman Networks, da bi le-ta peer-to-peer razpečevalski program rešili gotove pogube ter finančne kazni 45.000 angleških funtov za vsak nadaljni dan omogočanja prenašanja datotek čez ta servis. Kot tudi veste, se to lahko naredi samo če se neha razpečevati sam program, kar so avtorji tudi storili. Problem pa nastopi, ker KaZaA nima osrednjega strežnika, ampak vsak računalnik, povezan v internet, služi kot vez med drugimi (node). Da preidem k bistvu - Sherman Networks ne obstaja. Ni jih v imeniku, noben še ni slišal zanje. Tudi v poenotenem imeniku avstralskih podjetij niso omenjeni. Smo bili spet nategnjeni?

0 komentarjev

Prošnja Microsoftu

Overclockers Australia - Operacijski sistem, preko katerega kar dobra tretjina redno obiskuje našo stran, Windows XP, ima eno zelo veliko napako, katero prenaša že iz časov Windows 2000. V '98 ter ME se ob vsakršnem zagonu OpenGL ali Direct3D igrice osveževanje zaslona nastavi na najvišjo možno še podprto vrednost. Žal si lahko le želimo, da bi to bilo res tudi pri Win2k ter WinXP, saj se v teh operacijskih sistemih osveževalna frekvenca nastavi na očiparajočih 60 Hz. To je že dolgo znana pomanjkljivost, katero se da odpraviti s programi kot so Powerstrip ter nVidia Refresh rate Fix. Rešitev? Zasutje Microsofta s prošnjami. Kdo ve, mogoče bo pa pomagalo.

6 komentarjev

Računalo brez ventilatorjev

Overclockers Australia - Tole je pa ena izmed najbolj impresivnih stvari, kar sem jih do sedaj videl! Tako lepega vodnega hlajenja nisem videl že dolgo. Model, ki je stran pomenljivo poimenoval kar Zero Fan Zone si je sestavil računalo brez ventilatorjev. Tako vodno hladi northbridge, napajalnik, disk, grafično kartico in procesor. Najbolj všeč mi je to, kako je izpeljal vodno hlajenje svojega 550W napajalnika. Glejte in se čudite! Še slika vodno hlajenega diska (za slinjenje):

12 komentarjev

Slike GeForca 4

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe je nek njihov bralec poslal slike prihajajočega GeForce-a 4, ki jih je našel na HEXUS.net, še preden so jih morali na tej strani odstraniti zaradi prošnje NVidie. Vseeno so slike ostale in lahko jih najdete tukaj. Zanimiv hladilnik ter ogromno nekih kondenzatorjev na kartici... zanimivo. Bomo videli, kakšne bodo "uradne slike". Dodatek ob 15.18: Tudi na Overclocker Cafe so umaknili slike, zato sem bil primoran to sliko dati na svojo stran. A jo tudi mi odmaknemo?

3 komentarji