»

Hulu se širi v glasbo

HotHardware - Hulu je nadvse zanimiv servis ki brezplačno omogoča ogled popularnih serij in filmov, a kot ponavadi, le v ZDA. Čeprav sčasoma načrtujejo, da bodo gledljivi tudi drugod po svetu, točnih datumov oz. oprijemljivih načrtov za to še ni. Vseeno pa redno dodajajo vsebine ter se s tem pripravljajo na pohod na svet.

Svoje oči so zdaj uperili v glasbeno industrijo, saj so že prejšnji mesec podpisali dogovor z EMI Music, zdaj pa so isto naredili tudi z Warner Music Group. V sklopu dogovora bo Hulu predvajal glasbene videe skupin, ki so pod okriljem Warnerja, intervjuje z njimi ter celo v živo prenašal njihove koncerte. V prihodnosti bodo zagnali tudi podstrani, namenjene posameznim izvajalcem, medtem ko je stran skupine Muse že postavljena.

Pri Warner Music so povedali, da so navdušeni nad sodelovanjem s Hulujem, saj bodo s tem razširili oglaševanje (in služenje) z glasbo, podprto z oglasi. S skupino Warner je Hulu dobil pomembnega partnerja, saj je skupina edina izmed večjih založb, ki ne...

10 komentarjev

DFI ostaja na trgu

Expreview.com - Po govoricah, da DFI zapušča potrošniški trg matičnih plošč, so se pri Expreview odločili kontaktirati ljudi, ki stanje poznajo najbolj - predstavnike DFIja. Po dejanskem stanju so povprašali vodjo izdelkov, Jarryja Changa, ki je govorice zavrnil. Vseeno vse ne bo ostalo po starem, saj je Jarry povedal, da bodo nekoliko prilagodili količino modelov, ki jih bodo razvili in prodajali glede na svoj tržni delež ter s tem glede na svoje finančne zmogljivosti.

Pri DFIju so bili eni prvih, ki so predstavili zmogljive mATX matične plošče, za sisteme AMD z veznim čipovjem 790GX ter za Core 2 sisteme z veznim čipovjem P55. Dandanes so zmogljive mATX plošče nekaj povsem običajnega ter jih npr. ponujajo Asus, EVGA, Gigabyte in MSI, tako za procesorje Intel (LGA-1366 in LGA-1156) kot za sisteme AMD. Prodaje svojih ATX modelov z veznim čipovjem X58 ne bodo ukinili, a bodo po drugi strani ploščo za procesorje AMD, ki bo uporabljala v letu 2010 predstavljeno vezno čipovje RD890, izdelali le v...

3 komentarji

Sapphireovi Radeoni HD 5770 okrnjeni

Levo 'defektna', desno pa polnokrvna različica

vir: Expreview.com
Expreview.com - Čeprav se je pripetljaj zgodil Sapphireu, je to že drugič, da je bila ATIjeva grafična kartica na tržišče poslana z napačnim BIOS-om, ki je nekoliko okrnil zmogljivosti. Prvi primer se je zgodil z Radeon HD 4830, kjer so ATIjeve testne kartice na izbranih računalniških straneh dobili opremljene z BIOS-em, ki je onemogočil 240 stream procesorjev ter jih tako delujočih pustil 560 namesto 640. 400 takšnih primerkov, ki jih je izdelal HIS, je prišlo tudi na police trgovin, podobno kot sedaj.

Težave tokrat povzroča Sapphireov Vapor-X HD 5770. Na policah trgovin se je znašla, tokrat očitno nekoliko večja, serija kartic, ki ima namesto 800 delujočih 720 stream procesorjev, medtem ko so identifikacijska oznaka ter frekvence enake ostalim...

28 komentarjev

Imena pijanih voznikov bodo objavljali na Twitterju

Slashdot - V okrožju Montgomery v ameriškem Teksasu so se problema vožnje pod vplivom alkohola lotili na moderen način. Med božičem in novim letom, ko je število teh prekrškov tradicionalno največje, bodo imena vseh kršiteljev objavili na Twitterju. Warren Diepraam, idejni oče projekta, pravi, da ne gre za čudežno zdravilo, bo pa mogoče odvrnilo kakšnega pivca od vožnje. Isto metodo bodo uporabili tudi ob drugi rizičnih terminih, denimo na dan neodvisnosti in spominski dan. Podatki o vinjenih voznikih so v ZDA že sedaj javni, tako da ni redko, da lokalni časniki objavijo sezname vinjenih voznikov, nad čemer se mnogi mrščijo. Sedaj se sprašujejo, ali ne gre vse skupaj predaleč, saj so obtoženi še vedno nedolžni, dokler se jim krivda ne dokaže na sodišču.

49 komentarjev

Zaporniku za vdor v bazo podatkov o paznikih 18 mesecev zapora

The Register - Poročali smo že o zaporniki Francisu G. Janosku, ki je leta 2006 vdrl v bazo podatkov o osebju v zaporu, kjer je bil zaprt. Dobil je osebne podatke (imena, naslove, številke zdravstvenega zavarovanja, rojstne podatke) 1100 zaposlenih, ki jih je nato ponudil tudi ostalim sojetnikom. Povezal se je tudi z internetom, kjer je našel še fotografije paznikov in objekta. Ta teden se je končalo sojenje zaradi tega prestopka, ki je potekalo na zveznem sodišču v Bostonu. Janosko se je izrekel za krivega, tako da mu je bilo dosojenih dodatnih 18 mesecev zapora.

3 komentarji

Spletne strani e-prodajaln nedosegljive v sredo

CNet - Kdor je želel še zadnje božične nakupe opraviti tik pred zdajci, se je znašel v škripcih, če se je mislil zanesti na Amazon ali Wal-Mart. Neznanci so pripravili napad DDOS na njihove spletne strani, ki so bile na hektično sredo (torej zadnji dan, ki še zagotavlja dostavo pred božičem) nekaj časa nedostopne. Napadalci so se usmerili na UltraDNS, ki zagotavlja DNS-storitve za omenjene strani, pri čemer so bili učinki večidel omejeni na ZDA, medtem ko je dostop iz tujine potekal nemoteno. Po približno uri so uspeli napad ukrotiti, tako da kakšne hujše škode kupci niso utrpeli. Zanimivo, tisti čas je bilo najpogosteje iskano geslo na Googlu UltraDNS, saj so lastniki strani na vsak način hoteli ugotoviti, kaj se dogaja.

Grinch?

2 komentarja