»

Razkrivanje varnostnih lukenj: pro et contra

Newsfactor - Nemalokrat se med komentarji novic ter na forumu odvijajo bitke o pravilnosti objavljanja varnostnih težav še preden so te zakrpane.

Lahko bi rekel, da je hitrost odprave obratnosorazmerna z velikostjo podjetja: za primer naj ponudim Microsoft, ki ob tem birokraciji daje nov pomen, ter programje odprte kode, kjer so Luknji™ ponavadi zakrpani še pred objavo. O slednjem bi se sicer dalo razpravljat -- sama medijska odmevnost lukenj v programih 'velikih' je namreč bistveno večja od onih, ki se pojavljajo na raznih h4x0r buglistah. Kakorkoli že, na NewsFactor sem zasledil zanimiv članek, ki na kratko ovrednoti različne pristope k problematiki ter poda nekaj mnenj. Vsekakor priporočljivo branje.

3 komentarji

Za nameček...

Geek Extreme - Poglejmo iz te plati. Včeraj je bil božič, kar je bil zadosten razlog za žuriranje v vseh koncih sveta. Res je že, da se je post-božični Maček™ pri nas že skril, a pomnite -- ZDA so 6 do 9 ur za nami. Od tu sledi pomanjkanje novic [:D]. Zato hitro kliknite na hudomušno povezavico, na kateri boste lahko zapeli geekovsko inačico pesmice The night before Christmas. Frag! [:D]

2 komentarja

Mali mehki ga malo kaka naokoli

Vnunet - Sodeč po tem članku nam postane jasno, kakšen poslovni partner je lahko Microsoft. Angleški proizvajalec mobilnih telefonov, Sendo, ki je Microsoftu dobesedno odprl vse možnosti prodora v trg mobilnih telefonov, je pred dnevi pogodbo z redmondskim velikanom prekinil ter za nameček proti njemu vložil tožbo. Razlog za to naj bi bilo izdajanje tehničnih skrivnosti konkurenci. Hkrati se Sendu zdi tudi nepošteno ter nerazumljivo, kako jim je lahko njihov ključni partner odrekal vpogled v izvorno kodo, ki bi tekla na njihovih aparatih. Klik!

5 komentarjev

Intel ali AMD?

Viper's Lair - Pacifisti, ne me linčat, saj imam občutek, da bom spet zanetil vojno med pristaši AMDja ter Intela, a vseeno, božični časi so, hardverske strani počivajo, novice pa nekako morajo biti [:D]. Če si boste vzeli čas ter kliknili na to povezavo, si lahko preberete priporočilo, procesor katerega podjetja kupiti. Avtor se je na grobo dotaknil Athlona XP 2400+ ter Intelovega Pentiuma 4 2.4 GHz, primerjal njuni delovni temperaturi, nagnjenost k višjim frekvencam ter dobavljivost v trgovinah. Za zdaj še vedno vodi AMD, je pa res, da bo AMD ob nadaljnjih odlašanjih z Bartoni ter Opteroni še visoko piskal. Klikus!

16 komentarjev

O vodnem hlajenju

vir: Hexus
Hexus - Navijanje današnje dni postaja nekaj vsakdanjega in če hočete doseči kaj več, potrebujete vodno hlajenje. To je eden izmed najboljših načinov ohladitve vašega mlinčka. Na Hexusu so spisali članek o namestitvi in sposobnostih takega hlajenja. V dokaj kratkem članku boste našli vse najpomembnejše napotke, potrebne za namestitev in delovanje takega hlajenja.

0 komentarjev

Zaščita vodnega hlajenja

Bit Technologies - Vsakič, ko pustim svoj računalnik vklopljen dlje časa, se ne morem znebiti nelagodnega občutka. Kaj pa, če odpove črpalka? Kaj pa, če... no, pa saj razumete. Če bi odpovedala črpalka, bi me ob prihodu domov pričakal lepo zapečen procesor.

To je najbrž strah vsakega, ki ima vodno hlajenje. Za vse, ki hočejo nekaj narediti glede tega, priporočam v branje tale članek na bit-techu. Avtor članka je BladeRunner, znan po svojih izjemno lepih vodnih blokih.

V pričujočem članku se je lotil zaščite svojega računalnika pred odpovedjo sistema vodnega hlajenja in jo izvedel na precej zanimiv način - recimo magnetno stikalo, ki dovoli vklop računalnika šele, ko je napajalni kabel za črpalko na svojem mestu, potem indikator zadostnega pretoka vode,... Članek priporočam v branje vsem, ki imate vodno hlajenje in hočete imeti mirno vest, ko pustite računalnik vklopljen dlje časa....

0 komentarjev

Tweakanje Battlefield 1942

Tweak Town - Ko prinesemo igro iz trgovine in jo naložimo na računalnik, so ponavadi vse nastavitve nastavljene na minimum, da dela na kar največ sistemih. Prav tako je tudi pri popularni igri Battlefield 1942. Na Tweak Townu jim privzete nastavitve in osnovne funkcije niso bile zadosti, zaradi česar so igro pripravili k delovanju v optimalnem načinu. V članku boste našli vse od popravkov, pa do grafičnih nastavitev.

0 komentarjev

Boljša hladilna telesa

The inquirer - Pri Furukawa Electric so naredili hladilnik iz aluminija in bakra, ki pa naj bi v primerjavi z običajnimi tovrstnimi izdelki hladil kar 80% bolje. Sestavljen naj bi bil iz bakrenega dna in aluminijastih na tenko "zvitih" reber, ki bodo vstavljena v jedro v 1,9mm velike luknjice. Izdelovali jih bodo na Kitajskem in sicer jih bo do septembra leta 2003 že dva miliona. Sam ne razumem popolnoma, kaj mislijo naresti, tako da se na lov za znanjem odpravite kar sami.

7 komentarjev

Božični mini digitalci

Tom's Hardware - V današnjih časih so digitalni fotoaparati že nekaj zelo vsakdanjega. Postajajo vedno manjši in zmoglivejši, količini le-teh na tržišču primerno pa pada tudi razmerje cena/kvaliteta. Na Tom's Hardware so si ogledali 5 digitalcev podjetij Sony, Cannon, Minolta, Toshiba in Casio. Vsi imajo vsaj eno, nekateri pa tudi 3 megatočke. Najbolje se je obnesla Minolta, a to ima svoje posledice - bila je največja med testiranimi. Velikost je pomembna!

0 komentarjev