»

POT: Ureditev datotečnega sistema v Linuxu

Slo-Tech - V torek, 30. novembra, ob 19.00 vas vabimo v Kiberpipo na Pipin odprti termin. Tokrat se predavanje vrača nazaj v odprtokodne vode in sicer naravnost v skrivnosti in pasti ureditve datotek znotraj datotečnega sistema v Linuxu.

Uporabniki se pri prvem srečanju z Linuxom pogosto sprašujejo čemu je datotečni sistem razdeljen na mnogo ločenih delov, ki jih je na prvi pogled zelo težko upravljati. V predavanju bodo predstavljeni zgodovinski razlogi za takšno razdelitev ter kratek povzetek vsebine vsakega imenika. Predava Jure Čuhalev v tem spletnem brlogu bolj poznan kot Gandalf, ata Slo-tech Linuxa.

22 komentarjev

Delež Internet Explorerja padel pod 90%

BBC - Onestat.com sporoča, da je po njihovi analizi tržni delež najpopularnejšega brskalnika padel pod 90%. V pol leta je Microsoftov brskalnik tako izgubil kar 5 odstotonih točk. Čedalje bolj viden delež uporabnikov mu kradejo brskalniki, zasnovani na Mozilli, skupaj že 7,35%. Med temi jih največ uporablja Mozilla Firefox, skupaj 4,58%, kar je več od Internet Explorerja 5. Firefox 1.0, ki ga je v dobrih dveh tednih preneslo 6 milijonov uporabnikov, uporablja manj kot 1,8% deskarjev. Opera je pristala na 1,3% uporabnikih.

90 komentarjev