»

Dell z Itanium2 procesorji

X-Bit Labs - Predstavniki Della so prejšnji teden napovedali Dellovo namero o uporabi zmogljivih Intelovih Itanium2 procesorjev v svojih strežnikih. O datumih Dellov tiskovni predstavnik ni želel govoriti.

Dell se bo tako pridružil Hewlett-Pacakardu ter IBMu, ki sta zaenkrat edina proizvajalca, ki uporabljata Itaniume 2 v svojih rešitvah, vendar se je za razliko od njih odločil, da ne bo razvijal svojega čipovja, temveč da bo počakal na Intelov E8870 nabor. Dell bo tako moral počakati vsaj do pričetka prihodnjega leta, ko bo Intelova tovarna Santa Clara začela s proizvodnji IA64 arhitekture v 0.13 mikronski tehnologiji. Klik!

0 komentarjev

Plošče za Athlone 64 so nared

X-Bit Labs - Pred nedavnim smo poročali, da je AMD končno uradno napovedal ter predstavil svoj nov procesor ClawHammer, ki se uradno imenuje Athlon 64. Proizvajalci osnovnih plošč jasno niso čakali in pred nami so že prve plošče za te procesorje. Albatron, Gigabyte, Soyo, Soltek, Aopen ter MSI so namreč že pripravili svoje nove Socket754 osnovne plošče, ki so jih na kratko opisali na X-Bit Labs. Sedaj počakamo samo še na procesorje ... [:D] Klik!

8 komentarjev

Gigabyte GA-8INXP

t - break - Še bolj popularni kot testi Radeonov, pa so očitno testi Granite Bay matičnih plošč. Tokratnega so ustvarili na T-Break. Plošča, ki so si jo ogledali, je bila narejena v tovarni podjetja Gigabyte in nosi ime 8INXP. Glavne prednosti so dvokanalni DDR-II pomnilnik, SATA Ter ostale dobrote, ki spadajo k taki matični plošči. Plošča je v nasprotju z ostalimi prav pestrih barv, saj zajema vse od oranžne do modre. Klik!

1 komentar

Radeona 9000 ter 9700 Pro

Tweak Town - Da, Radeoni še niso pozabljeni, saj se testi in članki kar vrstijo. No, tokrat si zasluge za test lastijo na TweakTown. Ogledali so si obe, močnejšo MAYA 9700 Pro ter slabotnejšo MAYA 9000 inačico. Obe kartici sta prispeli iz proizvodnih linij podjetja Gigabyte. Gre za trenutno dve izmed najbolj poznanih grafičnih kartic, zato so vam večini specifikacije že znane. Pri testiranju niso ugotovili nič novega, temveč le to, kar so tudi na ostalih testih. Dejstvo, da je 9700 Pro izvedenka odlična, vendar tudi slabotnejša MAYA 9000 ni bila zapostavljena, saj so ji za tako ceno, dali kar dobre ocene. Klik!

2 komentarja

Xabre600

X-Bit Labs - Silicon Integrated Systems Corp. (SiS) je včeraj predstavil zadnjega predstavnika Xabre grafičnih procesorjev, Xabre600 izvedenko. Zgrajena je v 0.13 mikronski tehnologiji, procesor ter pomnilnik pa tečeta na vrtoglavih 300 MHz (z DDR torej 600 MHz pomnilnik). Po zagotovilih SiSa bo kartica dostopna ob koncu meseca. Klik!

1 komentar

Micron z 32-bitnim DDR SDRAM

X-Bit Labs - Pomnilniški gigant, podjetje Micron Technology je potrdil, da so 32-bitni DDR SDRAM pomnilniški moduli dobavljivi ter na zalogi. Micron pravi, da 32-bitni primerki nudijo večje zmogljivosti ter hitrosti od trenutno uporabljanih 64-bitnih modulov v namiznih računalnikih. Pomnilniki bodo na voljo v kapacitetah med 32 ter 512 MB ter v dveh hitrostih, 266 ter 333 MHz. Vsi našteti pomnilniki, razen 512 MB inačice, so že dobavljivi, medtem ko bo največja različica dostopa v prvi četrtini prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

Video urejanje

Tom's Hardware - Gotovo vas je kar nekaj, ki si lastite digitalno kamero in za vas je Matrox izdal kartico, ki bo vaše posnetke prenesla v računalnik. Tako kartico so si danes ogledali na Tom's Hardware. Na njej bomo našli kar močan procesor, Firewire priključek, port na katerega priključite box s podaljški in pa audio vhod. Če vas je kartica pritegnila, klik!

6 komentarjev

Spet KT400

Amdmb.com - Čipvje KT400 očitno še ni pozabljeno, saj se je na internetu ponovno pojavil zanimiv test. Tokrat so se lotili testiranja na Amdmb, kjer so preizkusili osem plošč in celotno zadevo dokumentirali v kar obsežnem članku. Uporabljeni benchmarki so bili tudi tokrat standardni (Q3, UT 2K3, 3D Mark 2001 ...). In do kakšnega zaključka so prišli? Plošče so si izjemno podobne, izstopala je le Abitova AT7 MAX2. Za tiste, ki se odločate o nakupu matične plošče za AMD procesorje, klik!

0 komentarjev