»

Nov Radeon, a že takoj s težavami

bit-tech.net - Po novem so v 4800 družini Radeonov tri kartice, poleg 4870 in 4850 z identičnima čipoma še 4830, ki je, seveda, cenejši in počasnejši. Od prvotnih 800 stream procesorjev oz. 10 enot, so mu odrezali dve, rezultat pa je čip RV770LE s 640 shader enotami, 512 MB GDDR3 pomnilnika in le malo manjšimi zmogljivostmi od dražjega brata, Radeon 4850.

A pojavil se je problem, saj so po testiranju prvih primerkov bit-techovci dobili čudne rezultate in z nekaj računanja (ter predvsem s pomočjo te novice) našli problem - jedro nima aktivnih vseh 640 stream procesorjev. To je potrdil tudi program GPU-Z, ki je pokazal, da ima jedro namesto dveh, izklopljene 3 enote procesorjev.

Čeprav so bile prve manj sposobne testirane kartice AMDjeve, naj bi bilo na trgu le manj kot 400 defektnih HISovih kartic, ki imajo pomotoma naložen nedokončan BIOS, za kar pa je kriv AMD. Čeprav je možnost za nakup takšne kartice v Sloveniji zanemarljiva, AMD vseeno priporoča pregled vseh HIS Radeon 4830 kartic z...

21 komentarjev

Ruski ne Googlu

ComputerWorld - Ruski urad za varstvo konkurence ( FAS) je zavrnil Googlovo namero za prevzem podjetja ZAO Begun, ki se ukvarja s spletnim oglaševanjem. V dogovoru, ki ga je Google z njihovim lastnikom, ruskim Rambler Media Group, podpisal julija letos, so se sporazumeli o 140 milijonov dolarjev vredni kupčiji, po kateri bi Google prevzel nadzor nad podjetjem, ki posluje s prek 40.000 oglaševalci in oskrbuje 143.000 ruskih spletnih strani.

Sedaj pa je vse skupaj padlo v vodo. Uradna razlaga za blokiranje prevzema je pomanjkanje podatkov o finančni konstrukciji posla, prav tako pa Urad pogreša več informacij o posameznikih, ki bodo odigrali ključne vloge v Googlovi skupini v Rusiji in v tujini, so zapisali. Neuradno pa naj nad partnerstvom ne bi bil preveč navdušen Putin.

To ni prvi tovrsten udarec za spletnega giganta, saj ameriško pravosodno ministrstvo preučuje tudi načrt za sodelovanje z Yahoojem, ki predvideva prikaz Googlovih oglasov pri iskanju na Yahoojevem portalu. Projekt bi moral...

4 komentarji

Vodilni v optiki Korejci

Overclockers Australia - Medtem ko tudi naši ponudniki interneta po sramežljivih začetkih vedno odločneje ponujajo optiko, če seveda živite v četrti, ki so jo že uspeli razkopati, je njena razširjenost na Daljnem vzhodu v vzponu. Na prvem mestu v svetovnem merilu je Južna Koreja, kjer ima 12,2 % prebivalcev optično povezavo, 10,5 % kabelsko in 8,4 % DSL. Tako ima npr. več Korejcev optično povezavo kot ima sploh katerokoli širokopasovno povezavo Grkov, Poljakov, Slovakov, Turkov ali Mehičanov. Na drugem mestu so Japonci z 10,2 % optike, 9,6 % DSL in 3,1 % kabelskega interneta. Med Evropejci je na prvem mestu Švedska z šestimi odstotki, medtem ko ima Norveška najvišji delež širokopasovnih povezav (optika, DSL in kabel skupaj) na svetu. Klik!

87 komentarjev