»

Mobitelova nova storitev - SMS zgrešeni klic

Slo-Tech - Mobitel je predvčerajšnjim objavil, da ponuja zanimivo novo storitev pod dokaj reprezentativnim imenom SMS zgrešeni klic. Ideja je enostavna - vsakič, ko ste zaradi nedosegljivosti omrežja, ugasnjenega telefona ali kakšnega drugega razloga nedosegljivi, se vsi klicatelji, ki vas v tem času skušajo doseči, zabeležijo. Takoj, ko je to spet možno, vas mobilni operater s SMS sporočilom obvesti o zamujenih dohodnih klicih največ petih klicateljev in največ za obdobje zadnjih treh dni.

Če želite vključiti storitev, pošljite SMS z besedo klic na številko 1918. Zadeva je tako v Kokoški kot izven nje brezplačna, več informacij pa lahko najdete v uradni izjavi za javnost.

71 komentarjev

CPU z najboljšim razmerjem zmogljivost/cena

Extremetech - Na spletni strani extremetech.com so opravili obširen test procesorjev proizvajalcev Intel in AMD, da bi ugotovili, kateri namizni procesor trenutno ponuja najboljše razmerje med ceno ter zmogljivostjo.

Tako so v testna sistema posadili 10 P4 procesorjev proizvajalca Intel ter 13 A64 procesorjev proizvajalca AMD, pri čemer so zaradi lažje primerljivosti podatkov izključili celotno S754 linijo AMD procesorjev. Najnižjo ceno za vsak model procesorja posebej so ugotovili s pomočjo spletne strani Pricewatch, nato pa so ga podvrgli najrazličnejšim testom. Jasnega zmagovalca niso našli, od AMDjevih procesorjev je rahlo izstopal Athlon 3800+, med Intelovimi pa je prednjačil Pentium 4 660. Branje celotnega testa je zelo priporočljivo.

46 komentarjev

Izšla sta novi wine in CrossOver Office

Slashdot - Včeraj je izšla nova različica emulatorja CrossOver Office 5, s katerim je mogoče pod Linuxom poganjati nekatere pisarniške aplikacije okolja Windows, kot na primer Microsoft Office, Lotus Notes, Microsoft Project in Visio, Macromedia Dreamweaver MX, Flash MX, Adobe Photoshop, itd. CrossOver med novostmi prinaša delno podporo za Microsoft Office 2003 (podpore za Outlook še ni).

Prav tako pa je izšel tudi wine 0.9, ki je za razliko od CrossOver Office-a brezplačen, prav tako pa služi poganjanju Windows programov pod Linuxom. Wine je tako po 12 letih razvoja prešel v beta fazo testiranja, čeprav ga številni uporabniki Linuxa že poznamo kot zanesljivo in zmogljivo orodje, saj podpira številne Windows aplikacije, med drugim tudi igre.

12 komentarjev

Ali zaupate lastnemu tiskalniku?

Electronic Frontier Fundation - V javnosti se nenadoma pojavijo zaupni dokumenti, ki razkrivajo korupcijo v državnem vrhu, policija pa čez nekaj dni že obišče posameznika, ki je dokumente natisnil na svojem tiskalniku. Fikcija ali resničnost?

Kot kažejo ugotovitve Electronic Frontier Foundation je to žal že resničnost, vsaj v primeru nekaterih tiskalnikov. EFF je pred časom pričela s projektom Is Your Printer Spying On You?, s katerim skušajo razkriti kakšne nadzorne tehnologije so vgrajene v sodobne tiskalnike.

Projekt je že dal prve rezultate, saj je EFF objavila vodič za dekodiranje sledilnih pik tiskalnika Xeroxovega DocuColor.

S pomočjo mikroskopa in osvetljevanja z UV svetlobo so pri EFF ugotovili, da se na...

22 komentarjev