»

Vantec Nexus

ipKonfig - Podjetje Vantec se je odločilo, da vsem modifikatorskim norcem ponudi enega najbol "stajliš" kontrolerjev za ventilatorje. Zadevco se vstavi v prosto 5.25" režo na računalu, sledi nekaj žongliranja z kabli in že lahko nastavljamo obrate dvema ventilatorjema in nadziramo temperaturo na treh mestih v računalu. Poleg tega ima zadeva še zvočni alarm za primer, da temperatura preseže nastavljeno vrednost in pa dva USB 2.0 in en FireWire priključek. Za povrh lahko še menjamo sprednjo ploščo, tako da lahko zadevo prilagodimo barvi ohišja (seveda samo v primeru, da je vaše ohišje modro, črno ali zeleno [:D]).

Za konec te kratke predstavitve pa še povezava na dva kratka testa te napravice - en se nahaja na ipKonfigu, drugi pa na ClubOverclocker.

1 komentar

Levičarjem se obetajo boljši časi

Slo-Tech - Sicer tole novičko vzemite bolj za šalo kot zares, pa vendar. Ste levičar? Vas moti vse kar "vleče na desno"? Se nikakor ne morete sporazumeti z rečmi ki jih po svojih, nebodijihtreba™ desnicah vlačijo desničarji? Potem odklikajte na stran Anythingleft-handed, kjer se da, kot pravijo, dobiti same dobrote samo za levičarje. Če pa vas preprosto samo zanima, kako izgleda "stvar za levičarja", pa si lahko mirne duše omislite tipkovnico za levičarje. Ali desničarje. Ali oboje. Pa saj je vseeno... [:D]

8 komentarjev

nForce II prihaja

X-Bit Labs - Kot vse kaže, bomo le dočakali tako opevano nForce II čipovje. nVidia je namreč danes obljubila, da je čipovje nared in že pri proizvajalcih matičnih plošč, ki naj bi začeli z njihovim izdajanjem. Začel naj bi Leadtek, ki bo svojo K7NCR18D Pro ponudil že 29. tega meseca, po ceni 150 evrov. Kaže, da KT400 končno dobiva konkurenco, klik!

Tako, sedaj grem pa na dopust. Dva dni vam ne bo treba prenašati mojega "teženja" v novicah. Radujte se, dokler se še lahko ... [:D]

3 komentarji

Pentium 4 na 3.3 GHz

HotHardware - Pentiumi 4 so znani kot dobro overclockabilni procesorji, toda ... Bi verjeli, da lahko Pentiuma 4 spravite na 3,3 GHz? Če porečete ne, poglejte na to stran, kjer so s projektom Vapochill uspeli naviti Pentiuma 4 do onemoglosti, saj so dosegali temperature do -20°C. Vsekakor, zanimivo branje, klik!Zahvala za to novico pa gre tudi x-biteu, ki me je nanjo prijazno opozoril. [;)]

3 komentarji

Intelovi načrti

X-Bit Labs - Nekaj dni nazaj smo predstavili AMDjeve načrte za prihodnost in Intel seveda ni ostal dolžan. Včeraj so nam za pokušino natrosili nekaj informacij o šestgigaherčnem procesorju, ki ga lahko pričakujemo čez dve leti, danes pa so objavili popolen načrt za prihodnja leta. Pa poglejmo celoto.

Najprej vzemimo pod drobnogled naslednji procesor iz serije Pentiumov 4. Imenoval se bo Prescott (0.09 mikronov), na voljo pa bo ob začetku tretjega četrtletja prihodnjega leta. Podpiral bo novo tehnologijo, naslednico sedajšnje Hyper-Threading, ki se zaenkrat še kodno imenuje Prescott New Instructions oz PNI, v javnosti pa se pojavljajo špekulacije o tem, da bo uradno ime kar Hyper-Threading II. Včeraj smo že omenjali 5.0 GHz kot končno hitrost tega procesorja, danes pa je Intel to potrdil.

Intel vse bolj agresivno uvaja 0.09 mikronsko tehnologijo, tako da naj bi bilo do konca prihodnjega leta kar 40% procesorjev v tej tehnologiji. Trend se bo nadaljeval še v letu 2004, ko naj bi bilo vsi...

0 komentarjev

Parhelia z 256 MB pomnilnika

X-Bit Labs - Matrox je včeraj uradno predstavil svojo novo grafično kartico, malce predelano Parhelio sprajeno z 256 MB hitrega DDR SDRAM pomnilnika, narejeno za najzahtevnejše 3D aplikacije. Kartica podpira tri zaslone in priklop TV sprejemnika, na žalost pa se pri Matroxu niso odločili za implementacijo nove AGP 8x tehnologije. Poudariti je še treba, da je kartica namenjena prvenstveno 3D oblikovanju in ne igranju iger. Še cena: neskromnih 600 dolarjev. Klik!

9 komentarjev