»

Kdor je ukradel sedem milisekund, je zaslužil milijone

Slo-Tech - Od Wasingtona do Chicaga je približno tisoč kilometrov po zemljevidu (tri svetlobne milisekunde). Po cesti je teh kilometrov še nekaj več, za informacije pa je pot še daljša, saj se biti vmes sprehajajo po več povezavah in usmerjevalnikih, tako da informacijski signal med mestoma ne more potovati hitreje kakor sedem milisekund. Zakaj je to pomembno? Ker se je prejšnji teden zgodil natanko eden izmed treh scenarijev: nekdo se je počutil neverjetno vsevednega in slepo stavil 600 milijonov dolarjev na skrajno nepričakovano odločitev ameriške centralne banke (FED), nekdo je zlomil zakone fizike ali pa je nekdo dobil podatke hitreje, kot bi jih bil smel. V vsakem primeru je zaslužil ogromno denarja. Ni treba dvakrat ugibati, kaj je daleč najverjetneje. Berite dalje, saj ima zgodba cel kup detajlov.

Poglejmo incident pobliže, za kar moramo...

41 komentarjev

AMD je napovedal nove Radeone in TrueAudio

vir: AnandTech
AnandTech - Za napovedano včerajšnjo AMD-jevo prireditev se je morda pričakovalo, da bomo ugledali grafične kartice nove generacije. To se je sicer zgodilo, a v zelo omejenem obsegu. Na prireditvi so pri AMD-ju namreč zgolj omenili (in razkrili zelo skop obseg podatkov) nove kartice, veliko bolj pa so se posvetili predstavitvi nekaterih novih tenologij, sodelovanju s partnerji, ki te tehnologije uporabljajo za razvoj iger, ter prednosti, ki jih bodo s tem dobili igralci. Na področju novih tehnologij bosta izjemno dobrodošla Mantle in TrueAudio, a več o njiju nekoliko nižje.

Dobili bomo novo poimenovanje Radeonov, saj bomo po novem kupovali kartice iz družin R7 in R9 - v prvi vsaj R7 250 ter R7 260X, medtem ko družino R9 sestavljajo...

55 komentarjev