»

AOL tudi v Linuxu

PC Linux Online - Linspire je danes naznanil, da je na voljo programska oprema za povezavo na internet preko AOL-ovega klicnega dostopa za njihovo distribucijo Linuxa. Največji ponudnik interneta na svetu s skoraj 30 milijoni naročniki je tako po Windowsu in Mac OS X našel mesto tudi v prostem operacijskem sistemu. Ker je program na voljo skupaj z izvorno kodo, ga lahko kmalu pričakujemo tudi v drugih distribucijah Linuxa. Po zagotovilih prvega moža Linspira, Michaela Robertsona, je odjemalec za AOL-ov internet v Linuxu prvovrstna pridobitve za njihov operacijski...

13 komentarjev

Varnostna luknja v Winampu

Slashdot - Zelo priljubljen in razširjen predvajalnik takšne ali drugačne glasbe, ostalega zvoka in videoposnetkov utegne kmalu začeti izgubljati na priljubljenosti. Kot poroča Secunia, različice Winampa 3.x in 5.x vsebujejo napako v skrčeni datoteki .wsz (Winamp skin zip file), ki jo uporabniki uporabljajo za novo preobleko programa. Datoteka XML v njej se lahko sklicuje na datoteko HTML, ki jo odpre Internet Explorer, slednji pa z znano napako brez intervencije uporabnika izvede program, ki je tudi del njegove nove "preobleke". Na Winampovih forumih že teče debata. Klik!

43 komentarjev

ATi odgovarja

PC Linux Online - ATi Technologies, Inc. je izdelovalec prvovrstnih grafičnih procesorjev in kartic, vendar je med linuksaši manj priljubljen kot veliki rival. Problem je seveda v gonilnikih. Na HardForumu so Terryju Makedonu zastavili nekaj vprašanj na to temo. Če vas zanima, zakaj ATI daje prednost določenim distribucijam, zakaj ne izdaja gonilnikov pogosteje in zakaj ne izda specifikacij, da bi gonilnike lahko izdelali drugi, boste veseli odgovorov.

Zakaj pa nihče ni vprašal, kako je s podporo starejšim karticam.

45 komentarjev

MPAA toži Mediatek in Sigma Design

BBC - Mediatek in Sigma Design sta na tej strani, še posebej v forumu, poznana kot izdelovalca videočipov, ki omogočajo DVD-predvajalnikom predvajanje DivX/XviD-filmov ( DivX/Xvid komponente). MPAA (The Motion Picture Association of America) ju uradno toži zaradi drugih "sposobnosti" njunih procesorjev, čeprav vsi dobro vemo, da jim gresta v nos sistema divx in xvid. Klik!.

Tožbo proti stvariteljem omrežij P2P so izgubili, zdaj pa bodo očitno udarili povsod, kjer le morejo, a svojega načina distribucije, prodaje in mastnih marž ne bodo spremenili. Kot da jim ne bi že pri Jabolku pokazali, kako se tem stvarem streže. Seveda ne pri tistem, ki ga je hotela in dobila Eva (čeprav so posledice podobne), temveč pri Applu in njihov spletni iTunes.

7 komentarjev

Koliko vatov?

X-Bit Labs - Ste se kdaj vprašali, koliko troši vaša grafična kartica? Se sprašujete, zakaj točno imamo na grafičnih karticah dodatne priključke za napajanje?

Na večino odgovorov vam bosta odgovorila dva testa, ki so ju izvedli na X-bit Labs. Preskusili so vse grafične kartice obeh večjih proizvajalcev na trgu -- od najšibkejših do najmočnejših. Izmerili so tudi koliko dodatne moči potrebujete, če kartico navijete, in ugotovili, da napajalnik moči 300 W le ni tako neprimeren za napajanje GF6800 Ultra.

Ne verjamete? No, potem pa kar na branje prvega dela, kjer so opisane ATI-jeve kartice, in drugega, kjer so si ogledali še nVidiine ter naredili premerjavo vseh kartic.

6 komentarjev