»

Test dvoslojnega DVD-pekača

Slo-Tech - Na Extrememhz so preizkusili novi Lite-On DVD zapisovalnik, ki se lahko pohvali z dvoslojnim zapisovanjem zapisljivih DVD medijev. Glede na to, da je to eden od prvih primerkov na trgu so se še posebej posvetili testu zapisovanja na DVD+R9 medije, katere lahko peče z 2,4-kratno hitrostjo. Prav tako niso pozabili na razlago nove tehnologije. Pri priporočeni ceni 159,99 dolarjev bo to nedvomno pogon, ki bo mamil marsikoga v vročih poletnih mesecih.

23 komentarjev

V vesolje z balonom, zeppelinom ali čem tretjim?

Slo-Tech - Ob vsej privatni iniciativi, ki se kaže zadnje čase v vesoljskem programu, je zaslediti pravo točo nekonvencionalnih idej. Od povsem otročjih, preko usekanih do precej zanimivih.
To je povsem razumljivo. Če nimas vedno milijarde ali še raje desetih milijard dolarjev v žepu, ne moreš vedno narediti rakete ravno po svojih željah.

Tokrat so se problema pri JP Aerospace lotili drugače. Končni cilj projekta je nekaksna struktura modernih superlahkih balonov, ki lahko dvignejo tovor do višine 30-40 km, takrat pa z ionskimi motorji začnejo pospeševati in s tem zaradi vzgona, pozneje pa centrifugalne hitrosti vse bolj dvigati. Energijo za motorje bi dobili v začetku iz gorilnih celic, pozneje...

15 komentarjev