»

IBM z najhitrejšim optičnim čipom

Sci Tech Today - IBM je predstavil najhitrejši optični čip do sedaj, ki omogoča do osemkrat večje hitrosti prenosov od obstoječih (do 160 Gbps). Pri tem informacije potujejo v obliki svetlobe in ne električnih signalov. Zadevica meri zgolj 3.25 mm v širino ter 5.25 mm v dolžino, zato so jo ustvarjalci proglasili za rekorderja na področju hitrosti prenosa podatkov na enoto prostora. Obenem so še optimistično dodali, da bo čip pripravljen na prodajo in uporabo v domačih sistemih do leta 2010.

10 komentarjev

Novi Symbian OS bo mnogo hitrejši

The Register - V drugi polovici prihodnjega leta bo izšla naslednja pomembnejša posodobitev operacijskega sistema Symbian OS, in sicer pod številko 9.5. Nova verzija bo vsebovala precej zanimivih funkcij, med katerimi se mi zdi najbolj vredno izpostaviti avtomatsko preklapljanje med WLAN in 3G omrežji pri uporabi programske opreme za VoIP, veliko pa nameravajo, če jim lahko verjamemo, postoriti tudi na področju performans. Aplikacije naj bi po novem zasedale 20-30 odstotkov manj pomnilnika, predvsem večje pa se bodo zaganjale do 75 odstotkov hitreje.

Preberite izvorno novico.

23 komentarjev

Vsi tekaški copati Nike bodo podpirali iPod-a

Gizmodo - Nike in Apple sta konec maja lani predstavila Nike+iPod, komplet, ki je omogočal souporabo tekaških copat in prenosnega glasbenega predvajalnika prej omenjenih podjetij v namene spremljanja lastnih športnih dosežkov (štetje korakov, pretečena razdalja, porabljene kalorije, itd.). Omejitev pri celi zadevi je bilo dejstvo, da je omenjeno napravo podpiralo le manjše število Nike-ovih copat (vanje je bilo treba vstaviti majhen brezžični akcelerometer, ki je zaznaval premike uporabnika), pa še ti so bili precej dražji od običajnih modelov.

Po novem pa naj bi se stvari premaknile v drugo smer, vietnamski otroci bodo namreč do konca leta morali vrtati luknjice v prav vse tekaške superge, ki jih bo Nike poslal na police trgovin. Vzpodbudna novica za vse, ki se še niso znašli in akcelerometra kako drugače pritrdili na obstoječe copate.

7 komentarjev

Malezijski preprodajalci škropijo ploščke

Neowin - Malezija je ena izmed vodilnih držav glede na število izvoženih nelegalnih optičnih medijev z najrazličnejšo vsebino, kar je eden izmed razlogov, da jim je ameriška MPAA posodila dva zelo posebna psa, izučena za iskanje CD/DVD medijev. V tem mesecu so z njuno pomočjo oblasti uspele zaseči kar milijon nelegalnih kopij (v celotnem lanskem letu 5 milijonov), kar lopovom očitno ni po godu, saj so se začeli upirati. Ploščke škropijo z različnimi kemikalijami, ki naj bi zmedle kosmati par, razpisali pa so tudi tiralico na njuni pasji glavi, piše Neowin.

6 komentarjev