»

Vulgarno programiranje

Mozillazine - Po kraji izvorne kode operacijskega sistema Windows je v javnost pricurljala vest o številnih neprimernih besedah in besednih zvezah v kodi. Pričakovali bi, da v odprtokodnem taboru, kjer je vse vidno, tega sploh ni, ali pa je vsaj manj razširjeno. No ja, obstajata celo dve spletni strani, ki spremljata število vulgarnih izrazov in kletvic v izvorni kodi Linuxa za prav vsako različico Linuxa. Klik1! in Klik2!

In nikar ne mislite, da kolnejo samo programerji operacijskih sistemov -- preglejte Mozillino izvorno kodo.

19 komentarjev

Nvu 0.2

Slashdot - Izšla je nova različica samostojnega programa za oblikovanje spletnih strani, Nvu 0.2. Nova različica se od prejšnje razlikuje po tem, da izvira iz najnovejše razvojne različice Mozille, 1.7b, in odpravlja številne pomanjkljivosti in hrošče različice 0.1. Med drugim novi Nvu vsebuje orodje za upravljanje predlog (.mzt), ki jih lahko ustvarjamo in nalagamo, izboljšav pa je bila deležna tudi podpora CSS. Klik!

13 komentarjev

Zakaj je Microsoft Office boljši kot OpenOffice.org

Slashdot - Verjetno ga ni korenjaka, ki bi s trezno glavo trdil, da je OpenOffice.org boljša pisarniška zbirka kot Microsoftova. Bo že držalo, da v nekaterih pogledih je, v splošnem pa tega ne moremo trditi. A Microsoft se očitno zaveda, da mu prosta pisarniška zbirka preti kot huda konkurenca, saj marsikomu zadostuje za vsakdanje delo.

V ta namen so napisali kratek dokument, ki "dokazuje", da je OpenOffice.org mala malica za Redmondsko pisarno. Dokument napada skoraj vsako prednost odprte zbirke, tudi to, da je brezplačna, prosta in združljiva z Microsoftovo. Med drugim omenja, da so uporabniki Microsoftovega Offica tudi bolj varni pred virusi. Klik!

Očitno se Bill in Steve že pošteno potita, da organizirata takšne akcije.

64 komentarjev