»

Intel bo posodobil tovarno

Ars Technica - Intelova tovarna v Rio Ranchu (New Mexico) bo v drugi polovici naslednjega leta doživela posodobitev. Za zdaj v njej še proizvajajo procesorje v 90-nanometrskem tehnološkem procesu, a Intel namerava investirati do milijarde in pol ameriških dolarjev, da bi prešla na 45 nanometrov. S tem bodo pridobili poleg dosedanjih v Oregonu, Arizoni in Izraelu še tretjo tovrstno tovarno, tako da bodo imeli na voljo dovolj proizvodnih kapacitet za zagotavljanje zadostnega števila izdelanih procesorjev. Očitno predvidevajo, da bo povpraševanje po Penryn-u veliko.

Več o celotni zadevi na Ars Technici.

4 komentarji

T-2 lansiral video na zahtevo

T-2 - T-2 je prehitel svojega največjega konkurenta - SiOL - in predstavil novo storitev, imenovano video na zahtevo. Uporabnikom bodo ponujali spletno izposojo filmov in serij (trenutno jih je na voljo 206) po ceni 1-2 evra na posamezno vsebino, ki jo bo možno neomejeno uporabljati še 24 ur po izposoji.

Zaenkrat so uradne informacije bolj skope, v naslednjih dneh bo najbrž znanega kaj več, kljub vsemu pa je storitev že polno delujoča, tako da se vsi uporabniki T-2 TV storitev že lahko seznanijo z vmesnikom in pričnejo z uporabo.

50 komentarjev

Scythe Infinity

AnandTech - Na AnandTechu so danes objavili test zračnega hlajenja, ki je v zadnjem času eno bolj popularnih, njegovo ime pa ste lahko prebrali že v naslovu novice - gre namreč za Scythe Infinity. Impresivno velika naprava iz bakra in aluminija tehta slab kilogram ter se je na testih zelo dobro izkazala. Poleg tišine in nadpoprečnih performans so bili opisovalci zadovoljni predvsem s prilagodljivostjo, saj se da hladilni sistem namestiti na večino sodobnih podnožij (775, 478, 939, 940, 754, AM2), poleg tega pa je možno nanj z vseh štirih strani pritrditi standarden 120-milimetrski ventilator, za...

26 komentarjev

Ne prezrite v Kiberpipi

Slo-Tech - V ponedeljek bomo ekološko pokopavali računalnik. Kaj se zgodi z vašim starim računalnikom, ko kupite novega, zmoglivejšega? Kje konča vaš stari računalnik: kot (nevaren) odpadek, se reciklira ali pristane na odlagališčih v državah tretjega sveta?

V torek sledi Ubuntu.si Ubuntu je v dveh letih svojega obstoja postal ena najpopularnejših GNU/Linux distribucij. Kljub dobrim temeljem pa razvijalci ne sedijo na lovorikah in z vsako novo različico izboljšajo uporabniško izkušnjo... Več na pot.kiberpipa.org.V sredo pa bomo pogledali primer promocije spletne storitve iTIVI, ki je v slovenske domove prinesla DVD izposojo prek pošte in poskrbela za nekatere zanimive marketinške prijeme. Za...

21 komentarjev