»

YouTube izstrelil Monty Python v višave

Slashdot - Založniki in avtorji radi tarnajo, da jim internet odžira kruh, najsi gre za nelegalne prenose prek omrežij P2P ali čisto legalno gledanje videospotov na YouTubu. Legendarni Angleži Monty Python so pokazali, da to ni nujno res in da se da internet dodobra izkoristiti. Novembra lani so se odločili, da bodo odprli svoj kanal na YouTube, kjer bo na voljo nekaj najboljših skečev, in poteza sem jim je obilno obrestovala. Njihov DVD je na Amazonu zlezel na drugo mesto najpriljubljenejših filmov. Če se bolj razumete na številke, povejmo, da je rast prodaje znašala stratosferskih 23 tisoč odstotkov. Zakaj točno so ljudje razgrabili njihove DVD-je, se bosta verjetno RIAA in MPAA spraševali še nekaj časa, a nauk te zgodbe je zelo preprost. S pravim pristopim je internetu navzlic (ali pa prav zavoljo njega) še vedno moč prodajati.

42 komentarjev

Linus Torvalds: KDE 4 je katastrofa

ComputerWorld - Prvi pisec Linuxovega jedra Linus Torvalds se te dni mudi v Avstraliji, kjer se je udeležil konference, hkrati pa si je vzel tudi nekaj časa za ComputerWorld Australia in nastal je zelo zanimiv intervju. V njem je pogovor tekel o prihodnosti Linuxa z ozirom na skoraj 20-letno zgodovino in Torvaldsovem mestu v svetu Linuxa. Dotaknil se je tudi konkurence, predvsem Windows 7 in Viste, ter Torvaldsovih osebnih preferenc. Povedal je, da iz zgodovinskih razlogov še vedno uporablja distribucijo Fedora. Najbolj sočen je razdelek o namiznih okoljih, kjer je Torvalds priznal, da je prenehal uporabljati KDE. Po njegovem mnenju je KDE z verzijo 4.0 postal taka katastrofa, da je GNOME v tem trenutku boljša rešitev, čeprav je pred leti menil drugače.

161 komentarjev

Bo Zune dobil milostni strel?

Slashdot - Zdi se, kakor da bi se Microsoft že od samega izida Zuna trudil in poskušal prodati izdelek, ki ga pravzaprav nihče v resnici noče. Zune ima hudo konkurenco v obliki iPoda, poleg tega pa ga pesti uporaba DRM-ja, ki se ga Microsoft še vedno oklepa tudi z nedavno predstavljeno storitvijo MSN Mobile Music, medtem ko iTunes in Amazon omogočata nakup glasbe brez tovrstnih omejitev. V zadnjem četrtletju so se Microsoftovi prihodki od prodaje Zunov razpolovili na manj kot 100 milijonov dolarjev, dočim je prodaja iPodov rahlo zrasla na 3,3 milijarde dolarjev. Tu je še nedavni fiasko z masovnim samomorom Zunov na silvestrovo, o čemer smo prav tako poročali. V lučih zadnjih odpuščanj v oddelkih za zabavo in razvedrilo v Microsoftu je glavno vprašanje, ali nameravajo odnehati z Zuni. Logično bi bilo, da bodo to storili kmalu, saj - kot pravijo na Slashdotu - Zune pač ne bo nikoli tako kul kot iPod.

31 komentarjev