»

Hladilnikov ni nikoli preveč

Prvič

vir: Thermaltake
več strani - Testi različnih hladilnih teles so na strani kot je Slo-Tech vedno dobrodošli. Da vam prihranim čas, sem v tej novici strnil kar tri.

Najprej je tu ThermalTake P4 Spark 7, ki so ga testirali 3dGameMan-ovci. Naj opozorim, da gre za test v obliki video posnetka, tako da lahko ogled bolj ali manj priporočam le tistim, ki si lastijo širokopasovno povezavo. Hladilnik je presenetljivo dobro prestal teste in je po besedah avtorja članka, pardon, videa [:D], najboljši hladilnik za P4 na trgu.


Naslednji je na vrsti AeroCool-ov X-Factor. Hladilnik očara s svojim izgledom, glede na svojo ceno in velikost pa tudi dobro hladi, so povedali na Virtual...

0 komentarjev

Wireless Networking 101 - Bodite Neožičeni

Wireless Networking 101 - Vas je že kdaj zamikalo, da bi postavili mrežo s sosedom, pa vam oče/mati ni pustil/pustila razbiti pol stene za mrežni kabel [>:D] ? Potem pa ste nekega lepega dne slišali za brezžični LAN (wireless LAN) in nikakor niste mogli najti načrta ali navodil kako to izdelati in izvesti pri vas doma? Prav za takšne ljudi je nastala tale stran. Na njej najdete veliko informacij, načrtov in navodil za uspešno postavitev brezžičnega omrežja. Zdaj pa hitro odklikajte tja!

0 komentarjev

Thermaltake G4-VGA CoolMod

Overclocked Cafe -

ThermalTake se v zadnjem času poskuša ločiti od drugih proizvajalcev hladilnih teles in si priboriti čimvečji kos pogače s serijo izdelkov CoolMod. Gre za izdelke dobre kvalitete, ki jih poleg učinkovitega hlajenja odlikuje še dober izgled. Prekriti so s pleksi steklom in imajo vgrajene LED diode, ki lepo osvetlijo ohišje. Prvi izmed produktov iz te serije je bil Volcano 9, pri katerem so ob obremenitvi diska gorele rdeče diode, ob normalnem delovanju pa modre.

Sedaj je prišel na vrsto komplet za hlajenje grafične kartice, ki ga sestavljajta dva para aluminijastih hladilnih reber za hlajenje pomnilnika s pripadajočim termalnim trakom ter, jasno, ventilator, s katerim hladimo grafični procesor. V tem ventilatorju se skriva majhna modra lučka, ki lepo osvetli okolico kartice. Hladilna moč napravice za razliko od vizualnega učinka ni ravno impresivna, saj kartico ohladi le za dve stopinji bolj kot stari dobri Blue Orb.[:\\]

Če si G4-VGA želite, potrebujete najprej 22 dolarjev (ali po...

3 komentarji

Intervju s Futuremark

HomeLan Fed - Danes je, kot ste že opazili, večina novic povezana z navijanjem na takšen in drugačen način. Tale je posredno. Torej, na HomeLan Fed so danes objavili eksluzivni intervju, ki so ga naredili z Nicklasom Renqvistom and Patricom Ojalo. Se sprašujete, kdo sta to sploh? Ta dva možakarja sta v intervjuju predstavljala Futuremark, nekdanji Madonion, podjetje, ki je zaslovelo s svojimi benchamark programi, kot sta PC Mark ter 3D Mark. Če vas zanima, kaj sta povedala, intervju le preberite.

0 komentarjev

"Ati, jest bi 'mela pa ribice v računalniku!"

Overclockers Cafe -

Lian-Li nedvomno izdelujejo najlepša in najbolj kakovostna ohišja (katerih pa se pri nas žal ne dobi - namig, podjetniki [;)]). Sedaj pa so dokazali, da imajo tudi njihovi oblikovalci veliko domišljije (ali pa se resnično dolgočasijo), saj so na tržišče poslali stranico za ohišja, ki bi se še najbolj prodajala v trgovini z igračami.

Gre namreč za veliko 2,5 cm debelo okno, v katerega natočimo vodo in spustimo ribice (plastične namreč [:D]). Namenjeno je vsem Lian-Li ohišjem serije PC-6x. Za "plavanje" ribic poskrbi majhna črpalka, ki je piha zrak v ta mini akvarij, priložena pa je tudi hladna katodna lučka (oceansko modra ali pa v zeleni barvi alg [:D]), ki s svetlobnim efektom pričara...

7 komentarjev

AMD T-Bred B 1700+ na 2805 MHz

Slo-Tech -

Kdo sploh rabi Prometeio, če pa se da tudi z vodnim hlajenjem dosegati podobne rezultate. [:D]

Včeraj sem se malo igral in postavil ohišje na okensko polico tako da mi je skozi radiator za vodo vleklo mrzel zunanji zrak. Temperatura vode se je ustavila pri 1.2°C kar pomeni, da so ustvarjeni pogoji za malo bolj ekstremno navijanje. Cilj mi je bil ujetje frekvence na kateri bi lahko opravil vsaj najbolj popularne testne programe. Osnovna plošča je bila Epox 8K3A, procesor AMD T-Bred 1700+ JIUHB 51. teden, pomnilnik Corsairjev PC3200, napetost na procesorju 2.15V ter zadnji blok moje izdelave.

Rezultati niso nič posebnega, ker so bile pomnilniške nastavitve zelo ohlapne, grafična kartica GF4 Ti4200 64 MB, pa tudi bolj malo navita, le na 330/660 MHz (GPU/RAM). Tu je primerjalni link za 3D Mark 2001SE, tu pa za PC Mark 2002.

Še malce dokaznega gradiva:

Skupinska fotka pri 2805 MHz :)

Brrrr mrzlo

Nadaljevanje sledi, ko nam bodo vremenologi prinesli še kak bolj mrzel dan. [:)] ...

18 komentarjev

Optimizacija pretoka vode

ProCooling -

Na ProCooling so spisali zanimiv članek, ki podaja praktične nasvete, kako poceni vendar učinkovito izboljšati pretok v vodno hlajenem sistemu s poudarkom na črpalki.

Članek se najprej posveti zmanševanju upora v krivinah cevi, nato pa izgradnji majhnega rezervoarja za črpalko, ki olajša dotok vode v črpalko in s tem izboljša zmogljivosti in prepreči okvare, ki jih lahko povzročijo zračnih mehurčki, nastajajoči ob prevelikem podtlaku. Kar ta članek loči od podobnih je, da so vse modifikacije podprte s teorijo, ki razloži zakaj tako. Obvezno branje za vse vodovodarje!

3 komentarji

Še ena modifikacija Radeona

Radeon modifikacija

vir: Chip Online
Chip Online - Tudi pri Chip Online so se odločili, da bodo naredili sedaj že dobro znano modifikacijo Radeon 9500 v Radeon 9700 (ki smo jo premlevali tudi na forumu). Obdelali so strojno in programsko rešitev ter bili presenetljivo uspešni. Od desetih različnih kartic (dve s 128 MB pomnilnika in osem s 64 MB) so se problemi pojavili le pri eni, ostale pa so delovale odlično. Če vem je nemščina blizu, preberite izvirnik, za ostale pa je v angleščino prevedel Google. Nesvetovljanom žal ostane le galerija slik.Hvala gonilniku za povezavo.

13 komentarjev

Microsoftova NT konferenca 2003

Microsoft - Od 5. do 8. maja se bo odvijala v Portorožu Microsoftova NT konferenca 2003. Na sporedu bo več kot 100 predavanj in laboratorijskih vaj, s katerimi vam ponujajo možnost, da spoznate celovito paleto Microsoftovih izdelkov in tehnologij, ki bo predstavljena s stališča reševanja problemov in izpolnjevanja zahtev uporabnikov. Prijave bodo možne le preko interneta in se bodo začele na tem spletnem mestu v sredini februarja. Seveda pa bo potrebno plačati tudi neko prijavnino. Že nekaj let zapored je NT konferenca razprodana še pred uradnim zaključkom zbiranja prijav, zato se le pravočasno prijavite.

0 komentarjev