Prijavi se z GoogleID

»

Gigabyte i-RAM 2

VR - Zone - O Gigabyte-ovem i-RAM-u smo že obširno poročali. Gre za napravo, ki se obnaša podobno kot trdi disk. Namesto iz magnetnih plošč se podatki prebirajo iz spominskih modulov.

Kljub temu, da i-RAM nikoli ni bil dobavljiv v večjih količinah, niti ni segel do srca (in potem v denarnico) navdušencev, Gigabyte že pripravlja naslednika. I-RAM 2 bo namesto DDR uporabljal DDR2 module, bistven je preskok na SATA II vmesnik (iz SATA I), v nedrje pa bo naprava lahko sprejela osem modulov, s skupno kapaciteto 16 GB. Prav tako ne bo več v obliki PCI kartice, pač pa kot zunanja enota, ki se bo dala po želji namestiti kot 5,25 inčna enota.

Cene niso znane, uradna predstavitev je predvidena za februar 2006.

18 komentarjev

Glasbeni založniki kršijo pravice potrošnikov?

Reuters - Skoraj dolgočano je že omeniti, da so proti Sony BMG vložili novo obtožnico. A je tu še nov zaplet in nova imena. Warner music group je prejel sodni poziv s strani New Yorškega glavnega tožilca. Narava poziva še ni popolnoma jasna. Predvideva se, da naj bi se založniki zarotili in dogovorili za minimalne cene, ki bi jih zatevali od legalnih P2P strani. Steve Jobs je to že pred meseci nakazal, ko je glasbeni industriji očital, da je postala prepohlepna.

Pri tem morda ni zaman omeniti, da se ZDA in ostali svet ne strinjajo popolnoma glede P2P sharinga. Kanada je tako že ubrala drugačno pot in podobno naj bi si izbrala tudi Francija.

Še kratek dokaz "pomembnosti" iPoda.

13 komentarjev

Western Digital Raptor 150GB?

Western Digital Raptor 150GB

Slo-Tech - Bralci naše strani dobro poznajo hitre WD-jeve diske iz serije Raptor. Kljub hitrosti, še posebej večjega brata (74GB), smo vedno pogrešali večje kapacitete, saj so danes diski velikosti 160 GB nekaj najbolj običajnega pod soncem.

To se utegne spremeniti. Na iskalcu cen Geizhals lahko zasledimo ponudbo za novega Raptor-ja, velikosti 150 GB. Dostopni čas diska je 4.5 ms, podpira tehnologijo NCQ, uporablja SATA II vmesnik, predpomnilnik je povečan na 16 MB, 10.000 obratov na minuto seveda ostaja. Vse našteto naj bi pripomoglo k naslovu najhitrejšega trdega diska s SATA vmesnikom. Cene se zaenkrat gibljejo okrog 320 Evrov.

Če je...

50 komentarjev