»

V soboto zvečer je nad Slovenijo padal (rahlo) radioaktiven dež

Merilna postaja Ljubljana Bežigrad

Slo-Tech - V soboto (24. avgusta 2019) smo lahko na spletnem portalu nacionalne mreže meritev radioaktivnosti opazili povečane vrednosti radioaktivnega sevanja v Sloveniji. V tem času je sicer deževalo.

Kot kažejo podatki merilnih postaj Ljubljana-Bežigrad, Celje in Doblice (blizu Črnomlja), so bile vrednosti radioaktivnega sevanja malenkost nad običajnim povprečjem naravnega ozadja (okoli dvakratnika), a še vedno precej pod vrednostmi, ki bi kakorkoli ogrožale zdravje prebivalstva.


Povsem verjetno je, da so sobotne povišane vrednosti radioaktivnega sevanja v Sloveniji posledica nesreče, ki se je zgodila 8. avgusta na severu Rusije v Arhangelsku. Takrat je namreč...

48 komentarjev

Kmalu finale Dota 2 turnirja The International 9

Slo-Tech - Čez dobre pol ure (nekaj po 10h) se bo v Mercedes Benz areni v Šanghaju začel finale glavnega letošnjega turnirja v računalniški igri Dota 2, The International 9. Za glavno nagrado nekaj več kot 15 milijonov dolarjev se bosta pomerila dve evropski ekipi, OG ter Team Liquid. Domači junak, PSG.LDG, je namreč danes zjutraj pokleknil proti Liquidu v jutranjem finalu poražencev.

The International predstavlja zaključek vsakoletne serije manjših in večjih turnirjev v tej priljubljeni ekipni igri, ki se je pred malo manj kot 15 leti začela kot mod za Warcraft III. Pred desetimi leti jo je potem kot svojo posvojil Valve (oz. Volvo, kot mu rada pravi skupnost), jo posodobil in ji dodal možnost kupovanja skinov, s čimer so potem zaslužili nemalo denarja. V zameno skrbijo...

11 komentarjev