»

MSN Messenger 7.5

Information Week - Po tem, ko je Google predstavil svoj novi IM, si Microsoft ni mogel pomagati in je še sam predstavil, kar je naredil novega s svojim MSN Messengerjem.

Taisti dan je namreč izdal rahlo prenovljeno verzijo ne toliko starega MSN Messenger 7.0. Novosti v novi verziji 7.5 sicer ni veliko, vendar so kljub temu dobrodošle. Med njimi je novost, ki omogoča shranjevanje in kasnejše pošiljanje zvočnega zapisa v dolžini 15 sekund, vendar mora imeti uporabnik najnovejšo različico, t.j. 7.5. Prav tako nova verzija posega na področje pogovora; natančneje na izboljšano kakovost zvoka.

Da uporabniki brez mikrofona ne bi ostali...

58 komentarjev

Intel v boju proti kablom

Slo-Tech - Na Intel Developer Forumu, ki ravno poteka, je Intel med drugim najavil, da se skupaj s kopico drugih podjetij (Phillips, Texas Instruments, Microsoft, NEC) trudi z novo specifikacijo za brezžične USB naprave. Specifikacija se bo imenovala WHCI (Wireless Host Controller Interface) in bo po besedah Intela kompatibilna z Ultra-Wideband radio platformo, ki v podobne namene razvija WiMedia Alliance.

Tovrstni brezžični izdelki bi naj omogočali prenose s hitrostjo 110 Mbps na razdaljah do 10 metrov in 480 Mbps, če bo naprava od računalnika (ali druge naprave) oddaljena do tri metre. Intel predvideva, da bo omenjena tehnologija, ki naj bi prišla v uporabo leta 2006, popularizirala podporo za brezžično prenašanje multimedijskih datotek (streamanje) v najrazličnejših zabavno-elektronskih napravah. Za več informacij preberite celotno novico.

Si že predstavljam najrazličnejše pisane dizajne brezžičnih USB ključev

6 komentarjev

Broadband za vsakogar

Triera - Ponudnik kabelskega interneta Triera bo 1. septembra začel s trženjem novih naročniških paketov.

Vzpodbudne so predvsem nove cene, ki so po nedavni podražitvi SiOL ADSL paketov sedaj povsem konkurenčne, najbolj pa veseli dejstvo, da so se pri Trieri odločili ponuditi paket Lite. Slednji za slabe tri tisočake mesečno ponuja hitrost 128/64 kbit/s, kar bo gotovo prepričalo še zadnje uporabnike klicne povezave.

Ob vezavi za 24 mesecev pa ponujajo še akcijsko ceno priklopa 900 SIT, v katero sta všteti tudi prvi dve naročnini.
Povezava na izvorno novico.

46 komentarjev

High-tech pralnica perila

News.com - Kaj imata skupnega Internet in pralnica perila? Na prvi pogled mogoče ne veliko, vendar se najdejo tudi takšni, ki menijo, da precej.

Tako so se podjetje iz Massachusettsa odločilo, da ponudi univerzam rešitev, poimenovano LaundryView. S pomočjo te rešitve lahko študentje preko spleta preglejujejo število prostih pralnih strojev v pralnici, sistem je zmožen prikazovati tudi čas, ki ga do konca pranja potrebuje določen pralni stroj. Sistem bo posedoval tudi možnost obveščanja zaključka pranja preko mobilnega telefona ali dlančnika in ponujal statistiko uporabe za zadnja dva tedna, tako da se bojo lahko študentje odločali za obisk pralnice takrat, ko ne bo gneče. Za vse radovedne pa še prikaz delovanja sistema.

Tako bodo kronično preobremnjeni študentje pridobili še nekaj več časa za študij. Vsaj tako so rekli[0:)]

1 komentar

Posodobitev EM64T

The Register - Znano je, da Intelova razširitev ukazov za x86-64 ni v celoti kompatibilna z implementacijo podjetja AMD, manjkajo namreč določeni ukazi. Konkretno, manjkata dva ukaza, ki slišita na simpatični imeni LAHF in SAHF.

Vendar se je Intel odločil, da bo z novo revizijo jeder za procesorje ta dva ukaza dodal svojemu kompletu ukazov, znanim pod imenov EM64T. Tako je Intel oznanil, da lahko v zadnjem letošnjem četrtletju pričakujemo revizijo jedra poimenovano G-1, ki bo vključevala manjkajoča ukaza. Prvi procesorji z novim jedrom bodo na voljo oktobra, za širšo uporabo pa novembra. Zaenkrat se kot kandidati za nadgradnjo omenjajo procesorji P4 z oznakami 521, 531, 541 in 551, medtem ko o posodobitvi ostalih izdeklov zaenkrat še ni govora.

11 komentarjev

Slike CPU in GPU jedra Xbox 360

The inquirer - Na Team Xbox so objavili prve slike 'razgaljenih' jeder glavnih čipov Microsoftove nove igralne konzole. Zraven obeh slik čipov sta prikazana tudi dva diagrama delovanja centralnega procesorja ter komuniciranja posameznih enot. Pomemben je tudi podatek, ki je bil zraven samih slik - število tranzistorjev. CPU naj bi imel 165 milijonov le-teh, sam GPU pa 232 milijonov, k temu pa je treba dodati še 100 mlijonov tranzistorjev vgrajenega EDRAMa. Tako se torej številka tranzistorjev grafičnega procesorja ustavi na dobrih 330 milijonih.The inquirer, Team Xbox

12 komentarjev

Zbirka 10 zastonj PC iger

CNet - Na CNET.com so pripravili zbirko desetih iger za osebne računalnike. V zbirki najdemo nekaj relativno novih iger (America's Army, Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory), nekaj starejših (na primer Grand Theft Auto 1 in 2) ter nekaj ZELO starih (triologiji The Zork in The Marathon). Najbolje pa bo, da si kar ogledate celoten seznam iger in tako ugotovite, če vam je katera od njih všeč ter si jo prenesete na svoj računalnik.

13 komentarjev