»

Množične aretacije Zloglaševalcev™

Slo-Tech - V Ameriki so v preteklih dneh aretirali in kaznovali veliko skupino pošiljateljev nezaželene elektronske pošte, tatov identitet in zločincev drugih zvrsti na informacijskem področju. Kljub temu, da je minilo že tri četrt leta odkar so v ZDA sprejeli zakonodajo, ki prepoveduje zlorabo elektronske pošte v oglaševalske namene, je delež spama iz 58 odstotkov vse njihove e-pošte narasel na 65. Klik!

15 komentarjev

CD + DVD = DualDisc

Slo-Tech - Združenje vodilnih igralcev na področju izdelave nosilcev digitalnega zapisa namerava ob koncu leta predstaviti nov tip nosilca, imenovan DualDisc. EMI Music, Sony BMG Music Entertainment, Universal Music Group in Warner Music Group obljubljajo medij, ki bo na eni strani CD, na katerem bo posnet glasbeni album, na drugi pa poseben DVD, ki bo vseboval kvalitetnejše posnetke, videospote, slike, intervjuje, besedila skladb in podoben material. DualDisc bomo lahko preskusili že oktobra, brali pa ga bomo lahko z običajnimi predvajalniki plošč CD in DVD. Klik!

Huh, samo da ni že spet kak nov standard zapisovanja na DVD ...

13 komentarjev

Odkrita Microsoftova oglaševalska prikritost

Slashdot - V sklopu svoje oglaševalske kampanije je Microsoft ob bok Linuxu postavil Windows Server 2003 in zatrdil, da je slednji v kombinaciji s strežnikom cenejši od odprtokodnega tekmeca. In sicer desetkrat. Kmalu pa so na pristojno organizacijo Advertising Standards Authority začele prihajati številne pritožbe, da gre za tipičen primer zavajanja potrošnikov. Zakaj? Windows Server 2003 so ocenili skupaj s strežnikom z dvojnim procesorjem Xeon z 900 MHz, Linux pa v kombinaciji z IBM-ovim strežnikom največjega razreda, z900.

Po številskih oznakah sodeč strežnika delujeta dokaj podobna ...

17 komentarjev