»

Linux gonilniki za Radeon 8500

Slo-Tech - Na strani kanadskega ATi-ja so pred kratkim objavili sveže Linux gonilnike za kartice, ki temeljijo na procesorju Radeon 8500 in Radeon 8500 LE. Če je bilo vaše iskanje ustreznih gonilnikov do sedaj neuspešno, potem bi sedaj morali vedeti, kje jih dobiti [;)].
Mimogrede: bojda ATi trenutno že pospešeno razvija gonilnike za Linux za svoje najnovejše grafične procesorje.

1 komentar

Vantec Tornado

MODTHEBOX - Vantecovi ventilatorji Tornado danes spadajo med zmogljivejše primerke, ki lahko konkurirajo legendarnim Deltam. Zmogljivost pa seveda prinese tudi hrup, zato niso namenjeni občutljivim, ki jih med delom ali poslušanjem glasbe zmoti vsak piš. Na tej strani so testirali 80 mm primerek, ki ga lahko priključimo na napajanje preko 3-pinskega ali molex konektorja. Kako pa se je stvar obnesla, pa si preberite sami [:)].

0 komentarjev

Thermaltake Volcano 9 in Thermaltake CoolMod

več strani - Thermaltakov Volcano 9 je bil v novicah že nekajkrat omenjen in povsem po pravici, saj bo, kot kaže, dostojno nasledil svojega predhodnika Volcana 7 in 7+. Še enega izmed kopice testov tega novega TT-jevega hladilnika najdete tukaj, kjer so ga stestirali v navezi Thermaltakovega CoolModa. CoolMod je za nekatere precej posrečena zadevica, ki je pritrjena na ventilator in jo sestavlja nekaj LED diod modre in rdeče barve. Modre LED-ice svetijo vedno, medtem ko se rdeče prižigajo le takrat, ko "škreblja" tudi disk. Nekaj o CoolModu si lahko med drugim preberete tudi tukaj.

5 komentarjev

DVD-ROM + Window = OK

Overclocker's Club - Okna, takšna in drugačna, se iz stranic ohišij počasi selijo tudi na druge komponente. Vendar modificirane stranice ohišij danes lahko kupimo že v trgovini, medtem ko za industrijsko izdelana okna za diske in razne CD ter DVD enote še nisem slišal. Sem pa med brskanjem po internetu naletel na vodič, ki vam lepo po korakih svetuje, kako izdelati okno za slednji dve napravi, ter vsemu skupaj dodati še LED diodo. Postopek je na prvi pogled dokaj enostaven, vendar previdnost ni odveč, saj se lahko po takih posegih vaša omiljena CD, oziroma DVD enota spunta in noče delovati sploh [:D].

0 komentarjev

Stara ljubezen zlepa ne zarjavi

Slashdot - Zgornji stavek najbrž vsi dobro poznate. A tokrat ne bo govora o neračunalniških temah, ampak o starih računalniških igrah, ki so se marsikomu za vedno zapisale v spomin. Nekaterim celo tako zelo, da si jih po približno desetih leti zaželijo zapet igrati. A glej ga zlomka, igra niti slučajno ni več taka, kakršno si je človek ohranil v spominu, saj oči navajene sodobnega 3D pospeševanja le stežka prebavljajo blede teksture, ogromne kvadrate ali še kaj hujšega. No, tisti, ki ste svojo igričarsko bero začeli z legendarnim Quakom 1, se lahko brez skrbi podate na ponovno preigravanje (če vam seveda to paše [:)]), saj so na tej strani spisali dodatek, ki legendarno, a iz grafičnega stališča zastarelo igro oplemeniti z novejšimi grafičnimi tehnologijami. Dodatek naj bi deloval celo na demo različici, za poganjanje pa boste potrebovali GeForca ali Radeona.

0 komentarjev

Power Down Protector

MODTHEBOX - Skoraj sigurno ste kdaj po dokaj dolgi (ali zelo agresivni [:D] ) vožnji z avtomobilom na hitro parkirali pred kakšno gostilno ali pred vašim domom, avtomobil zaklenili in odšli. Verjetno ste takrat zaslišali močno tuljenje ventilatorjev, ki so pihali na mašino, da se le-ta ne bi pregrela.
No, na enakem principu in z enako namembnostjo deluje tudi PCModsov Power Down Protector. Nanj enostavno priključite dva ventilatorja (max 12W vsak) in ko ugasnete računalo se tista dva ventilatorja še do 10 minut vrtita in še naprej hladita posamezne komponente. Test zanimive, a pogojno uporabne naprave si preberite na Modthebox.

2 komentarja

Spam: tudi v resničnem življenju

Newsfactor - Onim prizadetim, ki nam vsak prejet UCE artikel manjša genitalije, bi znala dejanja Fax.com-a povzročiti takojšno kastracijo.

Podjetje se namreč preživlja s pošiljanjem nenaročenih komercialnih FAX sporočil -- fax uce spam torej :). Za razliko od elektronskih sporočil pa dotična povzročajo veliko večje stroške: papir, toner, vzdrževanje, zasedenost telefonskih linij. V navezi s tremi miljoni dnevno poslanih sporočil, kolikor znaša produktivnost podjetja, pa...

Fax.com se je tako že znašel na zatožni klopi. Zahtevajo 2.2 trilijona dolarjev odškodnine, toženi pa se zgovarja na ustavne pravice. (Pravica povzročati stroške? :]) Klik!

8 komentarjev

Bijejo piratom zadnje ure?

The Register - Vsaj tako trdijo pri izraelski firmi Doc-Witness, ki je razvila posebno tehnologijo zaščite CD in DVD medijev. Za razliko od softverskih metod, ki so jih sedaj razvijali v ta namem (ki pa so se vse po vrsti izjalovile), so pri Doc-Witness razvili pametno kartico (smart card), ki se vgradi v sam medij, in onemogoča izdelovanje delujočih kopij. Logika je preprosta, če ni kartice v kopiji, potem tudi podatki niso dosegljivi.
Kot pravijo fantje na Registru, je tehnologija sicer obetajoča, drugo vprašanje pa je cena. Torej, vprašanje iz naslova je retorično.
BSA pa v jok in na drevo..

15 komentarjev