»

Sony poravnava zaradi vdora v PSN stala 15 milijonov dolarjev

Ars Technica - Končala se je Sonyjeva saga, ki se je začela leta 2011 s hekerskim vdorom v njihov PlayStation Newtork, ko so hekerji ukradli goro osebnih podatkov uporabnikov, med njimi tudi številke kreditnih kartic. Nezadovoljni uporabniki so zoper Sony sprožili skupinsko odškodninsko tožbo, ki se je končala s poravnavo, ki bo Sony stala 15 milijonov dolarjev. To seveda še zdaleč niso vsi stroški, ki so jih imeli z vdorom, saj je treba k tem prišteti še oportunitetno izgubo zaradi izpada storitve, stroške preiskave in nadgradnje sistema ter seveda pravne stroške.

Samo za pravdanje je Sony porabil 2,75 milijona dolarjev. Poleg tega bodo uporabniki dobili do 12 milijonov dolarjev odškodnine v različni obliki. Ta bo odvisna od tega, ali so ti v preteklosti sprejeli paket...

6 komentarjev

Tudi biologi dvakrat bronasti

Slo-Tech - Nadaljuje se letošnja bronasta bera slovenskih tekmovalcev na mednarodnih olimpijadah iz znanja, ki so jo s popolnoma enakim izkupičkom dopolnili tudi biologi. Na 25. mednarodni biološki olimpijadi, ki je potekala na Baliju, so Slovenijo zastopali Tim Ulčar Pertot (Gimnazija Bežigrad), Jan Gojznikar (I. gimnazija v Celju), Žiga Barbarič (Gimnazija Murska Sobota), Aleksander Rajhard (Gimnazija Škofja Loka). Bronasti odličji sta osvojila Jan Gojznikar (116. mesto) in Tim Ulčar Pertot (130. mesto), medtem ko sta preostala tekmovalca dobila pohvali. (Lani je Slovenija osvojila štiri bronaste medalje.)

Na Baliju se je pomerilo 238 tekmovalcev iz 61 držav. En dan so reševali praktične naloge,...

4 komentarji