»

Procesorji prihajajo, cene padajo

News.com - Že v tej četrtini leta bo Intel izdal 2.8GHz Pentium4 , kasneje -v četrti četrtini (za čas počitnic in nakupovalne mrzlice) - pa še 3GHz model. S tem, ko bodo prišli na trg novi modeli, bodo starim vztrajno padale cene. 2.53GHz P4 naj bi se cena znižala za kar 63%. Tega sicer ne verjamem, toda če tako pravijo analitiki, bo moralo že držati. [:D] Prav tako bodo cene še padle tudi nižje frekvenčnim procesorjem, toda za malce manj. Datum spremembe cen pa so prestavili s 27. oktobra na 1. september. Mi pa vsi veseli, kajne?

Končno pa prihaja tudi moj omiljeni procesor, ki ga že komaj čakam - Celeron z Northwood jedrom. Najnovejši 1800MHz model je še vedno izdelan v 0,18mikronskem Willametteu, kar onemogoča dobro navijanje. Novi Northwoodi pa prinašajo vse dobre strani P4 procesorjev, s tem seveda tudi 0,13 mikronov (OC rules!). Za več informacij kliknite sem.

1 komentar

Jaz grem pa hitro Windows .Net Server vunpotegnit

Microsoft - Microsoft je včeraj pričel velikodušno (narekovaji niso potebni) akcijo v okviru 'Windows .NET Server Customer Preview Program'-a, v kateri zainteresiranim ponuja strežniški operacijski sistem (beri: obstaja 99 % možnost, da tega tudi dejansko ne potrebuješ [:D]) Windows .Net Server v različicah 'Standard', 'Enterprise' ter slednjega v 64-bitni varianti. Sistemi so seveda verzije RC1 (Release Candidate; za nepoučene: verzija, kakršna bi se sicer lahko že pojavila na policah trgovin, a v primeru Microsofta 1 ali 2 različici pred finalno verzijo :]), katere lahko legalno uporabljamo kar 360 dni, pa še to na celih 10 računalnih -- konec koncev, gre za strežniški sistem, ki ga nekako ni možno stestirati na enem računalo v mesecu dni, ne?

OS lahko pridobite v okviru brezplačnega vunpotega, ali pa za stroške medijev ter pošiljanja (predvidoma 20 - 30 USD) prejmete izvirne CDje. V vseh primerih vam je omogočen dostop do posebne novičarske skupine. Klik!

Kako pravijo? Če hočeš vohuniti za...

5 komentarjev

Naši članki

Slo-Tech - Ko takole dobivam en kup e-mailov in me ljudje na IRCu sprašujejo vse sorte stvari, z veseljem odgovarjam na "težja" vprašanja, ki jih še nismo obdelali v naših člankih ali forumu, toda če me trije ljudje na dan vprašajo, kako naviti GeForca2 in kako priklopiti ventilator, se mi skoraj zmeša.

Zato sem se odločil, da vas obvestim, da računalniški znalec in overkloker ne morete postati kar čez noč. Potrebno je prebrati precej gradiva - ki ga imamo na Slo-Techu dovolj - se poglobiti in se počasi prebijati naprej. Tudi stare teme na Forumu je treba malce prebrati. Odločil sem se namreč vas malce obveščati o starih člankih na Slo-Techu, vsak teden par, da vas začetnike počasi vpeljemo v overklokanje. V redu?

V prvi vrsti si oglejmo najprej sestavljanje računala, hlajenje sistema, overclockanje za začetnike, optimalne nastavitve BIOSa ter hlajenje grafičnih kartic. Nato pa po forumu poiščite še teme o navijanju različnih procesorjev in grafičnih kartic in naredili ste prvi korak pri...

9 komentarjev

007: Pravica do hekanja

SecurityFocus Online - Joj, kaj dela denar v povezavi z Američani, korporacijami in seveda -- denarjem. Howard Berman, predstavnik holivuda, namreč pripravlja predlog zakona, po katerem bodo imetniki stvarnih pravic (natančneje, imetniki avtorskih pravic) v primeru "utemeljenega suma" lahko vdrli v osumljen računalnik, ki naj bi imel nelegalne kopije česarkoli zaščitenega pač. Pri tem vdiralec seveda ne sme kakorkoli ohromiti računala (virus).

Kaj to pomeni? Ja, kot je avtor članka lepo razložil na SecurityFocus Online-u, bo to meni dovoljevalo legalno vdrtje v FBIjev sistem, ker bom utemeljeno sumil, da so obiskali mojo spletno stran, kjer sem imel (zaščitene) fotografije iz morja. Kakopak, morda so jih ukradli, jojmene, morda pa so se celo obdržale v "browser cacheu"! Hitro jih pohekam ter zaščitim svoje interese, ko pa bom brskal po njihovih datotekah ter jih prenesel na svoje računalo, da bom sploh videl, kaj predstavljajo, pa bo FBI dobil utemeljen razlog, da mene heka nazaj.

Seveda tukaj govorimo o...

5 komentarjev

MSNTV na programu, policija na vratih

Vnunet - V Ameriki imajo gospodinjstva, ki si lastijo Microsoftovo "interaktivno TV škatlo" ter policija, rahle težavice. Na prostosti je sicer dokaj star ter znan virus, ki se poigrava z modemom. Prenaša se kot email priponka, ki ob zagonu restarta računalo, nato pa preko modema kliče 911 (ne, ne Porscheja). Policija seveda ob prejetju klica, ko na strani klicočega ni odgovora, seveda na mesto dejanja pošlje patruljo [>:D]. Klik! Mami, mami, hitro poskrij warez! Kako so nas dobil?

0 komentarjev

Tiho ohišje

Hexus - Vsem, ki ste se naveličali hrupa iz ohišja, priporočam v branje tale članek, kjer je na osmih straneh razložen postopek izdelave čim tišjega ohišja - od nakupa pravih (čim tišjih) ventilatorjev, nižanja napetosti na le-teh, tišanja diska in še kaj.

1 komentar

Najdražji mobilni telefon na svetu

Peter Aloisson - Ameriška Motorola, zahvaljujoč se avstrijskemu oblikovalcu in draguljarju Petru Aloissonu, je na trg za kupce z izrazito debelimi denarnicami poslala aparat z imenom V3690. Okrašena je z 18-karatnim zlatom in s približno 1200 diamanti. Če pa vas zanimajo take in drugačne lastnosti te prestižne igračke, si lahko ogledate še nekatere druge podrobnosti...

Do sedaj so napravili le 8 primerkov in za to porabili 3 mesece. Cena? Ahh, borih 63.000$ [:D] .

9 komentarjev