»

Uveljavljanje novih pravil

Slo-Tech - Kot smo napovedali pred enim mesecem, smo danes izvedli izbris starih računov, v katere se letos niste prijavili in nimajo nobenega objavljenega prispevka.

Naslednji petek sledi še napovedana anonimizacija računov, v katere se niste prijavili več kot eno leto (tudi če vsebujejo objavljene prispevke). Tokrat bomo izvedli samo prvi del izbrisa, kar pomeni, da bomo iz profilov neaktivnih uporabnikov pobrisali vse osebne podatke razen elektronskega naslova. Tako boste do novega leta lahko še vedno reaktivirali račune, ki jih še vedno želite uporabljati ne glede na njihovo starost.

V januarju 2012 pa bomo iz računov, ki niso v uporabi dve leti ali več ,izbrisali tudi elektronski naslov in jih tako trajno onesposobili.

Podrobnosti si lahko preberete v veljavnih pravilih.

28 komentarjev

Najbolj zanesljiva platforma RIM BlackBerry

PC Magazine - WDS je objavil rezultate leto dni dolge študije, v sklopu katere so zbirali vse klice na svojo pomoč za uporabnike, ki so jih izvedli uporabniki različnih mobilnih telefonov. Zanimal jih je razrez po znamki operacijskega sistema, ki je tekel na njih. Rezultati so zanimivi, saj je daleč največ strojnih problemov bilo s telefoni z Androidom. A za to obstaja povsem logična razlaga.

Ker je bilo klicev za vsako znamko operacijskega sistema različno mnogo, so izračunali delež klicev, ki je imel za vzrok napako v strojni opremi. Ugotovili so, da je ta delež pri androidnih telefonih znašal 14 odstotkov, pri Windows Phone 7 devet odstotkov, pri iphonih osem odstotkov in pri blackberryjih 3,7 odstotka. Med junijem 2010 in majem 2011 so prejeli 600.000 klicev, kar je...

12 komentarjev

Tablična računalnika s klasičnim trdim diskom

ZDNet - Tablični računalniki so doslej brez izjeme kot medij za shranjevanje podatkov uporabljali polprevodniške SSD-je. Po eni strani strani so bili zaradi tega hitrejši, nizka poraba teh pogonov pa je tudi blagodejno vplivala na avtonomijo naprave. Archos je sedaj predstavil dvoje tabličnih računalnikov, kjer so SSD-je zamenjali s klasičnimi trdimi diski. Rezultat sta napravi z daleč najvišjo kapaciteto med tabličnimi računalniki in zelo nizko ceno, a nas malo skrbi za avtonomijo baterije, hitrost in tudi odpornost občutljivih trdih diskov.

Archos 80 G9 ima procesor ARM Cortex A9 OMAP4 1,5 GHz, 8-palčni zaslon s podporo za ločljivost 1024 x 768, kamero s 720p, operacijski sistem Android 3.1 Honeycomb in podporo za Wi-Fi. Mogoče je tudi dokupiti USB-kartico s podporo za 3G, ki stane 50 dolarjev. Archos 101 G9 je praktično...

11 komentarjev

Skupinska tožba zoper Sony zaradi malomarnosti pri vdoru v PSN

Reuters - Velike napake so prikladne priložnosti za različne tožbe in tako je tudi v primeru napada na Sonyjev PSN, ki se je zgodil aprila letos in še vedno ni v celoti saniran (na Japonskem še vedno ni vzpostavljen nazaj). Proti Sonyju so sedaj jezni uporabniki, katerih osebni podatki so bili med napadom odtujeni, vložili skupinsko tožbo.

Eden izmed očitkov Sonyju je, da so le 14 dni pred napadom odpustili večjo skupino zaposlenih iz divizije Sony Online Entertainment, izmed katerih jih je bilo mnogo iz Network Operations Centra. Tam skrbijo za varnost omrežja in se spopadajo z napadi, je dejala anonimna priča iz Sonyja. Zato naj bi bil Sony nepripravljen na vdor in hitro odpravo posledic.

...

10 komentarjev

Apple toži Samsung, drugič

iPhone in Galaxy. Podobnost ni zanemarljiva.

Reuters - Tožbe med Applom in Samsungom zaradi domnevnega kršenja patentov so se začele aprila. Najprej je aprila letos udaril Apple, ki je Samsungu očital, da so v izdelkih Galaxy S 4G, Epic 4G, Nexus S in Galaxy Tab v preobliki Androida TouchWiz kopirali funkcionalnosti iz iOS. Samsung ni ostal dolžan, saj so le nekaj dni pozneje vložili tožbo zoper Apple, saj naj bi v Južni Koreji, na Japonskem in v Nemčiji kršili Samsungove patente za tehnologijo brezžične povezave mobilnih telefonov z računalnikom, in sicer optimizacijo prenosa in znižanje porabe energije med prenosom. Da se ne bi to ponovilo, zahtevajo, da jim Apple še pred izidom pokaže iPhone 5 in iPad 3, proti čemur se Apple bori na sodišču v...

81 komentarjev