»

Microsoft začel s prodajo Windows XP x64 in 2003 x64

Slo-Tech - Microsoft je danes začel s prodajo operacijskih sistemov spisanih za 64 bitne procesorje. Poleg operacijskega sistema Windows XP Professional x64 Edition, ki je namenjen domači desktop uporabi, so izdali še tri strežniške različice; Windows Server 2003 Standard, Enterprise in Datacenter x64 Edition.

Posamezniki, ki imajo že danes 32 bitne originalne Windows XP Professional, bodo imeli do 30. julija možnost le te zamenjati za licenčna 64 bitna Okna preko Microsoft Technology Advancement Program. Več bo oz. je na voljo na uradni "64 bitni" strani.

Ta izdaja 64 bitnih operacijskih sistemov pa ni mišljena kot nov paradni konj, ki bo nadomestil 32 bitne. Prvi 64 bitni operacijski sistem, ki bo postavljen v ospredje pred 32 bitnimi, bo Windows Longhorn.

19 komentarjev

Potek raziskave o odnosu do spletnega oglaševanja na Slo-Techu

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, v zadnjem tednu na Slo-Techu poteka raziskava o odnosu do spletnega oglaševanja, in sicer v obliki intervjujev ter spletih anket.

Če na kratko povzamemo potek raziskave: z uporabniki Slo-Techa je deset raziskovalcev opravilo sto kvalitativnih intervjujev, kjer so jih predvsem spraševali o njihovi izkušnji s spletnim oglaševanjem.

Trenutno pa so v teku različne spletne ankete, v katerih se na celotni populaciji uporabnikov Slo-Techa preverjajo ugotovitve intervjujev. Za visoko stopnjo pripravljenosti sodelovanja v intervjujih in izjemno prilagodljivost glede izvedbe intervjujev, bi se ponovno vsem sodelujočim radi zahvalili.

Da pa bo raziskava lahko uspešno zaključena, vas še enkrat vljudno vabimo k izpolnjevanju spletnih anket. Izsledki raziskave bodo na voljo približno konec maja.

Z izpolnjevanje anket kliknite na pasico na vrhu!

61 komentarjev

POT: Brezžična omrežja

Slo-Tech - V torek, 26. aprila, na predvečer dneva upora, bo na Pipinem Odprtem Terminu ob 19.00 predstavljena ena bolj odmevajočih družbenobuditeljskih tehnologij zadnjih let - brezžična omrežja wi-fi. Predaval bo Rok Papež:

Dandanes mrežni kabli niso več v modi. K prenosniku obvezno sodi brezžični vmesnik, ki se skozi množico standardov povezuje na dostopne točke. K zahtevnosti povezave še dodatno pripomorejo različni varnostni standardi, ki jih redno zamenjujejo varnejše različice. Predavanje bo odgovorilo na pogosta vprašanja začetnikov glede izbire brezžične mrežne kartice, na podporo katerih protokolov morajo pazit in kako vse skupaj usposobiti pod prostim operacijskim sistemom Linux. Vabljeni!

11 komentarjev