»

i865 matične plošče naprodaj

X-Bit Labs - Ko smo včeraj poročali o tem, da je podjetje Intel naznilo cene svojih procesorjev, so sedaj po poročanju X-Bit Labs naprodaj tudi matične plošče s tem vezjem. Matični plošči MSI 865P Neo in 865PE Neo2 sta že na voljo širom ZDA z ceno od 100 ameriških zelencev naprej. Prav zanimivo je, da so te matične plošče tako poceni, saj cena kaj kmalu po izdaji ponavadi še dodatno pade. Tehnične podatke matičnih plošč in izvirno novico najdete tukaj.

7 komentarjev

AMD naznanil Thornton procesor

X-Bit Labs - Pred kakim mesecem so pri AMDju naznanili novo serijo Athlon XP procesorjevz 256 KB drugostopenjskega predpomnilnika. Do sedaj nismo nič vedeli in le sklepali, da bo to Barton z 256 KB L2, na internetu pa se že dobi bios, ki Abitovo ploščo spremeni v podporo Thornton procesorju, ki ga lepo prepozna. Neuradni viri govorijo, da naj bi se Thornton procesor prodajal pod imenom Duron, vsem dobro znani "slabši" brat Athlona XP, ki pa se počasi poslavlja iz polic v trgovinah in prihaja pod novim imenom. Torej, kot smo že omenili naj bi imel 256 KB L2 in pa 333 MHz FSB. AMDjevi Duroni so vedno bili poceni in tudi s Thorntonom naj bi bilo tako, saj naj bi stali pod 100 dolarjev. V pričakovanju... Izvirna novica

3 komentarji

Inno3D Tornado Geforce FX 5200

Geforce FX 5200

vir: Tech Seekers
Tech Seekers - Na TechSeekers so si pogledali grafično kartico omenjeno v naslovu podjetja InnoVISION. Kartica vsebuje 128 MB DDR pomnilnika, na njej pa se nahajajo 4 cevovodi. Temelji na nVidia Geforce FX čipu ter je združljiva z DirectX 9. Kartico so temeljito stestirali, primerjali pa so jo tudi z Albatronovo Ti4200 grafikuljo, ki vsebuje 64 MB pomnilnika. Na InnoVISIONovi novi kartici se ne nahaja ventilator, le hladilna rebra, to pa pomeni, da se kartica hitro segreje, a je zelo tiha. V članku pa so njene lastnosti preimerjali tudi z drugimi Geforce FX karticami ter jo poskušali naviti. Več si preberite tukaj, saj je članek zelo zanimiv.

15 komentarjev

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

70 Terabajtni RAID

Tom's Hardware - Tračne enote so že lep čas "zastarele", a so se obdržale -- predvsem zaradi preprostosti, kapacitet in cen. A na univerzi v Tubinegnu so odločili za alternativo; za shranjevanje so uporabili kar trde diske. Nakupili so 576 Maxtorjevih diskov s kapaciteto 160 GB in tako dobili 70 TB prostora. Da bi se izognili dolgotrajnemu shranjevanju, so za prenos podatkov uporabili SATA-sistem. Na matičnih ploščah, ki skrbijo za delovanje, tiktajo AMD Athlon MP 1500+ procesorji -- na vsaki po dva. Impresivno, kaj.

14 komentarjev

Zaščitimo mladež: PEGI

Slo-Tech - V prihodnjih mesecih naj bi trenutne sisteme označevanja primernosti elektronskih vsebin različnim starostnim skupinam nadomestil nov, imenovan "PEGI" (brez ZlihAsociacij -- kratica pomeni Pan European Game Information).

V skladu z novo nomenklaturo bodo igre razvrščene v starostne razrede (3-, 7-, 12-, 16-, 18-), za katere so primerne, dodan pa bo tudi opis igrine vsebine. Klik!

Omeniti velja tudi dejstvo, da sistema ne bodo posvojili Nemci; bodo še naprej uporabljali delitev na DojenčkuPrimerno in NarodeRazdirajoče vsebine ? [>:D].

13 komentarjev