»

Nov test GeForce3

Guru 3D - Tokrat iz Guru3d. Samo na srečo to ni še en test GeForce3 tehnologij in analiza le-teh, temveč dejanski test grafične kartice, ki jo poganja čip GeForce3. Katere kartice? Hercules 3D Prophet III. Seveda se fantje niso mogli upreti skušnjavi in so, na žalost, malo tudi opisali tehnologije, ki jih GeForce3 uporablja. Ampak zelo na kratko. Kartico so spustili skozi toliko testov, da jaz še v življenju nisem videl toliko. Ne samo standardni 3DMark2000&2001 ter Q3 in UT. Ampak testni programi za katere še slišal nisem (ampak so, glede na fotke, zelo dobri), do sploh nekih posebnih grafičnih pogonov. Skratka, zelo podroben test!
Kartica je v zapeljivi modri barvi in ima že serijsko montiranega Blue Orb-a. Na njej je še 64MB visokokakovostnega pomnilnika. Zaključek: kartica je dobila Editors choice naslov. Članek si oglejte tu. Priporočam!

9 komentarjev

Konec e-poštnih virusov?

MSNBC - V britanskem ministrstvu za obrambo so odkrili način, kako preprečiti hitro razširitev e-poštnih virusov, preden se izmaknejo kontroli. Ta način se pri tem ne zanaša na tradicionalne metode odkrivanja virusov.
DERA (defence evaluation and research agency), ki tesno sodeluje z britanskim ministrstvom za obrambo, je izdelala program, imenovan ::Mail, ki odkriva, če virus poskuša poslati e-pošte vsem naslovom v uporabnikovem e-poštnem programu. Tako so se širili hrošči kot ILOVEYOU in Kurnikova ter povzročili vsesplošen kaos. Program zahteva, da uporabnik sam avtorizira pošiljanje pošte vsem naslovom ter tako (vsaj v teoriji) lahko pristriže peruti takšnim hroščkom.

3 komentarji

FBI vrača udarec

MSNBC - Zaradi vedno večjega nezadovoljstva nad nemočjo in pomanjkanjem volje nekaterih tujih držav v boju proti spletnemu kriminalu je ameriška oblast prvič prešla svoje državne meje in vdrla v računalnike dveh osumljenih ruskih računalniških kriminalcev, da bi dobila obremenilne dokaze.
FBI agenti so privabili dva osumljenca v ZDA s ponudbami za delo, ki naj bi jih ponudilo (navidezno) podjetje za varnost, in jih potem aretirali v Seattlu, ter vdrli v njuna računalnika v Rusiji.
Odločitev, da vdrejo v računalnike, katere sta osumljenca uporabljala za vdore v računalnike ameriških podjetij in za poskuse izsiljevanja, so sprejeli šele po tem, ko je Moskva ignorirala prošnje za pomoč od ameriške oblasti.
Podrobnosti o tem si lahko ogledate tukaj.

6 komentarjev

Windows Media Player 8 samo v Windows XP

ActiveWin - Microsoft se spet vrača k svojim starim metodam, zaradi katerih se je že moral zagovarjati na sodišču. Tisti uporabniki, ki bi želeli uporabljati novo verzijo Microsoftovega programa Windows Media Player, verzijo 8, bodo morali kar instalirati nov operacijski sistem Windows XP, saj Windows Media Player ne bo na voljo kot samostojen program.
Podobno "povezavo" programa z operacijskim sistemom je Microsoft izvedel leta 1996, ko je vključil spletni brkljalnik Internet Explorer v operacijski sistem, da bi si pridobil boljši položaj na trgu spletnih brkljalnikov. To pa je bil povod za protimonopolno tožbo, ki še vedno čaka na rešitev na sodišču.

8 komentarjev

Pocenitev P4 matičnih plošč

X-Bit Labs - 29. aprila bodo, če bo vse šlo po načrtih, cene P4 procesorjev padle. Da pa bi bila slika popolna, bodo padla tudi cene P4 matičnih plošč. Tako so se odločili največji proizvajalci teh izdelkov: ASUS, Gigabyte,... Sicer pocenitev ne bo tako šokantana kot pocenitev procesorjev, a nekaj manj bodo pa matične plošče le stale. Pocenile se bodo namreč za od 10 do 15 procentov. To pomeni, da bodo današnje $160 plošče, stale "le" okoli $140. Največja ovira pri pocenitvi je visoka cena i850 čipovja in šestplastni design. Torej, dokler ne pride i845, ne pričakujte kakšnih velikih pocenitev.

5 komentarjev