»

Pred vrati Geforce 9500 in 9400

več strani - Po poročanju nekaterih spletnih strani ima nVidia že pripravljene grafične kartice GeForce 9500 ter 9400, katerih uradno predstavitev lahko pričakujemo v kratkem. GeForce 9500, katerega poslanstvo je zamenjava sedanjega GeForca 8500 GT naj bi temeljil na jedru G96 (D9M) s frekvenco 550 MHz, na voljo pa naj bi imel 512 MB 128-bitnega DDR2 pomnilnika s frekvenco 500 MHz. Do predstavitve novih grafičnih kartic naj bi prišlo po razpordaji zaloge sedanjih GeForceov 8400 in 8500. Več o tem si preberite na VR-Zone oziroma fudzilli.

Omenjeni grafični kartici pa nista edini, ki ju lahkov kratkem pričakujemo iz nVidiinega tabora. Prvega aprila naj bi namreč luč sveta zagledala GeForce 9800 GTX. Poleg tega velja omeniti, da bo cena nedavno predstavljenih GeForcov 9800 GX2 občutno padla.

6 komentarjev

1. dan odprte kode

Slo-Tech - V četrtek, 3. aprila 2008, bo v Mariboru v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko FERI potekal 1. dan odprte kode. Dan, ki ga organizira društvo študentov FERI z namenom promocije odprte kode. Vljudno ste vabljeni, da se udeležite predavanj o JBossu, Joomli, Ubuntu Linuxu, KDE, PHP in aktivnostih, na področju odprte kode v Sloveniji. Predavali bodo razvijalci, prevajalci in podjetniki, ki jim odprta koda predstavlja zabavo, način življenja ali službo.

Več o dnevu odprte kode in podrobnejšem programu najdete na: http://dok.ds-feri.net/

Vljudno vabljeni!

33 komentarjev

Študent Je Car

Kodirnica - Prišel je čas za še en dogodek Študent Je Car, ki ga organizira Microsoft. Dogodek bo tokrat nekoliko drugačen. Predavanja so razdeljena v dva sklopa in sicer:
  • Predavanja za razvijalce
  • Predavanja za IT strokovnjake
S to delitivjo so omogočili še več zanimivih in uporabnih predavanj.

Dogodek bo v sredo,2. aprila 2008, v predavalnicah Alfa in Beta v novem G objektu na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru in četrtek, 3. aprila 2008, v predavalnicah P1 in P2 na Fakulteti za elektrotehniko oz. računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa vas naproščajo, da se na dogodek prijavite. Za prijavo moraš biti registrirani član
kodirnice.

4 komentarji

Ko dva GPU-ja nista dovolj

Asus EAH3850 Trinity

Slo-Tech - Asus je izdelal grafično kartico EAH3850 Trinity, ki ima nameščene tri mobilne GPU-je RV670. Vsak izmed njih ima na voljo lasten 256-bitni pomnilnik, za hlajenje 55-nanometrskih jeder pa skrbijo posebna aluminijasta rebra skupaj z bakrenimi toplotnimi cevmi in posebnim vodnim hlajenjem.

Frekvence jeder in pomnilnika ter cena grafične kartice zaenkrat niso znani, prav tako se ne ve, kdaj naj bi uradno zagledala luč sveta.

Več v izvorni novici na TechConnect Magazine.

25 komentarjev

Ta teden s Kiberpipo

Kiberpipa - 4 dnevi, 4 dogodki. Na Pipininem odprtem terminu si bomo danes, 25.3., z Gorazdom Žagarjem pogledali spletne aplikacije in kako lahko te, če so slabo zasnovane, ogrozijo varnost spletnega stežnika, na katerem gostujejo. Več...

V sredo ob 11h sledi predstavitev nove številke časopisa Reartikulacija. Od tretje številke dalje bo Reartikulacija internacionalna in bo objavljena dvojezično, v slovenskem in angleškem jeziku.

V okviru sredinih Spletnih uric vas tokrat vabimo na predstavitev nove, revolucionarne spletne storitve podjetja Zemanta, temu pa bo sledila zabava v ritmu salse (celotni dogodek bo tokrat potekal v Tango baru). Zemanta, ki sta jo lani ustanovila člana Kiberpipe, Andraž Tori in Boštjan Špetič, bo na dogodku prvič javno splavila novo spletno storitev za samodejno bogatenje spletnih vsebin, namenjeno blogerjem. Storitev bo kateremu koli uporabniku največjih blogerskih...

7 komentarjev