»

Višanje voltaže na Pentiumu 4

VR - Zone - Če si lastite Northwood Pentiuma 4 ter hočete, da bi tekel na višji voltaži, se kaj hitro odpravite na to stran, saj je postopek popolnoma enostaven. Vemo, da smo morali pri Athlonu XP za dosego največje voltaže, ki jo procesor uradno še podpira (1.85 V) med sabo pravilno povezati vse L11 mostiče s srebrno prevodno pasto. Tukaj je postopek podoben, le da s enako pasto med sabo povežete štiri nožice procesorja. Klik!

0 komentarjev

Lažja pot do težko memorabilnih gesel

ZDNet - Zanimiv članek na ZDNetu. Znano nam je, da so za krekerje težko uganljiva gesla - za nas prav tako težko zapomnljiva :D. V gesla naj bi uporabnik dodajal nesmiselno zaporedje številk, malih ter velikih črk ter ločil, tako da naj bi popolno geslo izgledalo nekako takole: eJ4)b"aSAqg/3ag. No, Microsoftovci sedaj dodelujejo nov princip lažjega pomnenja gesel. Uporabnik na zaslonu vidi, recimo, veliko zastav. Zapomni si zaporedje klikanja, program pa nato vsaki zastavi priredi poljuben znak. Tako je geslo za krekerje dosti težje uganljivo, a hkrati dosti bolje vidno za vse, ki vam radi špegajo za rame. Se bo nova tehnologija prijela?

4 komentarji

AMDjevi Hammerji

The Register - V pogovoru z AMD so The Registerjevci izbrskali, sicer neuradno, nekaj okvirnih datumov izdaje. Clawhammer naj bi najverjetneje prišel na prodajne police proti koncu tega leta, dočim nas bo Sledgehammer, ki bo sposoben obdelave podatkov v štiriprocesorskem načinu, razveselil sredi prihodnjega leta. Ugibajo tudi, da bo AMDjev prvi partner za Hammerje Fujitsu Siemens, njihov največji evropski odjemalec. Kot vedno - bili živeli pa videli.

0 komentarjev

Doma narejena hladilna rebra

Overclockers Australia - Zelo lep (in velik) hladilnik je naredil tip na Jarhead-u. Rebra so iz bakrenih plošč, predlagam pa da si ogledate članek, saj je zadeva res impresivna.
Tehta približno 3 kilograme in je res ogromna v primerjavi z "navadnimi" procesorskimi hladilniki. Tip, ki je zadevo naredil je bivši marinec, tako da mi je jasno, da želi vse gomazno veliko in težko. Na rebra je pritdril en res ogromen ter zmogljiv ventilator in s tem dobil impresivne rezultate. Res super in zelo učinkovita modifikacija oziroma iznajdba.

6 komentarjev

Sun predstavlja: Java Games Profile

SUN - Na zadnji konferenci razvijalcev programske opreme, točneje iger, ki se je odvijala med 19. in 23. tega meseca v Kaliforniji, je Sun Microsystems predstavil t.i. white paper, kjer je razkril podrobnosti o svojem projektu, Java Games Profile imenovanem. In kaj je njihov glavni cilj? S pomočjo Jave razviti plošček, katerega bo mogoče poganjati na PS2, X-Boxu, Windowsih ter celo Linuxu. Sun se razpiše. Pa še poročilo iz konference.

1 komentar