»

AMD z izgubo

AMD - AMD, ki je že pred časom napovedal nižji dohodek od načrtovanega v četrtem četrtletju preteklega leta, je na svoji spletni strani objavil finančno poročilo za omenjeno obdobje. Njegovi dohodki so znašali 1,77 milijard ameriških dolarjev, kar pomeni, da je bilo napovedano znižanje dohodka za tri odstotke glede na enako obdobje leta 2005 pretirano. Najpomembnejši podatek finančnega poročila predstavlja znesek dobička, ki ga je AMD ustvaril v tretjem četrtletju lanskega leta. Namreč v omenjenem obdobju je AMD, ustvaril izgubo v višini 527 milijonov dolarjev. V prvem četrtletju letošnjega leta pričakuje AMD med 1,6 in 1,7 milijardami dolarjev dohodkov.

Več o tem in finančnih napovedi za prihodnost si preberite v AMD-jevem finančnem poročilu.

40 komentarjev

Nadzor in zasebnost v informacijski družbi

Slo-Tech - Konec lanskega leta je izšla druga knjiga Mateja Kovačiča z naslovom Nadzor in zasebnost v informacijski družbi.

Naslov dovolj zgovorno opiše glavno tematiko, ki jo knjiga obravnava zelo široko. Bralec je deležen multidisciplinarnega pristopa k obravnavi tematike, ki obsega filozofski, sociološki, pravni in tehnični vidik nadzorovanja in zasebnosti v sodobni družbi. Tako so v knjigi obdelani pravica do zasebnosti in informacijske...

64 komentarjev