»

Aiptek Pocket DV II digitalna kamera

Digitalna kamera

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - Ima vaš sosed majhno digitalno kamero in se norčuje iz vas? Bi jo imeli tudi vi, pa nimate denarja? Potem rabite Aiptek Pocket DV! (Pokličite zdaj. [:D] ) Na Dan's Data so včeraj objavili test, v katerem so prišli do zaključka, da je kamera dokaj dobra, odlikujejo pa jo predvsem cena, mnoge funkcije in poceni pomnilnik (Compact Flash). Bo pa morala pojesti še kar precej tiskanih vezij, da bo zrasla do velikih sester, saj kvaliteta fotografij in posnetkov malce šepa, pa tudi vse funkcije niso tako uporabne kot...

7 komentarjev

Spammer na udaru

The Register - Hm, človek bi si mislil, da imajo osebki, ki pošiljajo naokoli reklamno pošto, naslove vseh uporabnikov interneta...a temu očitno ni tako, sodeč po tej novici na The Registerju.

Kratek povzetek: Nominet UK je bil prisiljen izklopiti svojo "WHOIS" storitev, ko je nekdo hotel skopirat vsebino celotne baze, ki vsebuje vse .uk domene. Kdo točno je odgovoren za ta 'podvig', se še ne ve, izvor napada pa naj bi bil izven Anglije, Nominet pa že dela na tem, da bi preprečil nadalnje poskuse kopiranja baze.

Uh, kaj naj še rečem na to ... spammerji postajajo vse bolj vztrajni in če bo šlo tako naprej, bodo reklamna sporočila kaj kmalu pomenila dobršen odstotek internetnega prometa. Upajmo, da se to ne bo zgodilo.

8 komentarjev

DDoS preko MS SQL 2000 & nedosegljivost slo-tech.com

moj.net - Verjetno ste vsi že opazili, da je bil Slo-Tech danes nedosegljiv. Neposredni vzrok je bil preobremenjen usmerjevalnik na Moj.Net, posredni pa ZlobniKod™ za Microsoftov SQL Server 2000. ZlobniBojzi™, avtorji ZlobniKod™-a so očitno spisali exploit, ki preko luknje, objavljene junija 2002 (uporabniki BedneKode™ kliknite tukaj za opis napake in popravek) iz MSSQL 2000 naredi DDoS agenta. Moj.Net je začasno izključil vse okužene strežnike z SQL Server 2000, tako da omrežje zopet deluje normalno.

47 komentarjev