»

Microsoftovi rezultati solidni: padec prihodkov, rast dobička, Bing končno iz rdečega

Microsoft - Microsoft je včeraj objavil poslovne rezultate za minulo četrtletje, ki je v njihovih poslovnih knjigah označeno kot prvi kvartal fiskalnega leta 2016, s katerimi je navdušil investitorje. Delnice podjetja so poletele za 10 odstotkov in dosegle najvišjo vrednost v zadnjih 15 letih - dražje so bile na vrhu internetnega balončka leta 1999. V zadnjih treh mesecih so v Redmondu zabeležili 20,4 milijarde dolarjev prihodkov oziroma 12 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, ob tem pa ustvarili 4,6 milijarde dolarjev dobička ali dva odstotka več kot v lanskem četrtletju. Delničarjem so izplačali za 6,9 milijarde dolarjev četrtletnih dividend.

Glavna razloga za upad prihodkov sta močan dolar in slabša prodaja strojne opreme z...

13 komentarjev

Sumljivi rezultati tudi pri Oplovih dizlih

Heise - V aferi z goljufanjem pri izpustih dušikovih oksidov, ki se počasi umirja, smo dobili indice, da bi poleg vozil iz skupine Volkswagen - torej znamk Volkswagen, Audi, Škoda in Seat - utegnil goljufati tudi Opel. Visoka strokovna šola v švicarskem Bernu je namreč na zaprosilo nemške okoljevarstvene organizacije DUH (Deutsche Umwethilfe) merila izpuste Opel Zafire z motorjem 1,6 CDTi in dobila nekaj zelo sumljivih rezultatov. Opel vsakršne nepravilnosti zanika.

Kot vemo sedaj, velika večina dizelskih motorjev pri normalni rabi v okolje izpušča več dušikovih oksidov kot na testih. To je zaskrbljujoče, a ni nelegalno. Zakonodaja namreč zahteva, da so na testu NEDC izmerjeni izpusti NOx v EU pod mejo 80 mg/km. Vozila iz skupine Volkswagen so sporna zato, ker...

53 komentarjev