»

Spam na pohodu

The Register - Uredništvo Slo-techa in avtor te novice opozarjata: V primeru, da neželena sporočila (spam) škodljivo vplivajo na vaše zdravje, sledečega besedila ne berite.

Sicer tako hudo še sicer ni, samo sem pa prepričan, da se jezite, ker vam spam polni koš, ponudniki pa, ker jim zapolni povezave. In če gre verjeti tej novici, smo šele na začetku. V anketi, ki so jo izvedli med podjetji, namerava kar 90% podjetij v prihodnje nameniti več denarja na oglaševanje preko elektronske pošte. Kot ugotavljajo, so podjetja šele pred kratkim ugotovila, da je svetovni splet odlično mesto za oglaševanje, in da se lahko postavi ob bok tiskanim medijem in televiziji, pa še cenejši je. Sicer kar 95% trdi, da nameravajo pred pošiljanjem dobiti dovoljenja, samo lepe besede se da tudi pojesti. Na žalost.

Se nam torej obeta takšna prihodnost:
Dan se je pa začel res dobro. Filtru je ušlo samo 50 nadležnih sporočil.....

7 komentarjev

Mobilni Athloni XP

AnandTech - Po poročanju AnandTecha je AMD danes predstavil najmočnejša mobilna predstavnika AthlonXP serije, to sta Athlon 1900+ ter 2000+, oba zgrajena v 0.13 mikronski tehnologiji. Procesorja sta združljiva z obstoječo Socket A arhitekturo, torej delujeta pri 266 MHz zunanje frekvence.

Trenutno vgrajujeta ta dva procesorja v svoje prenosnike le HP ter Fujitsu, naslednje leto pa lahko pričakujemo tudi Bellove ter NECove prenosnike, osnovane na predstavljenih procesorjih. In še cene: v količinah po 1000 kosov bosta procesorja stala $240 za Athlon XP 1900+ in 345 dolarjev za zmogljivejši model. Celotna novica tu!

0 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Če se spravljate k programiranju svoje prve dinamične spletne strani ter ste za svoj programski jezik izbrali PHP, brž oddeskajte k branju novega članka, ki ga je za Slo-Techerje ter Slo-Techerke napisal xbite. V njem boste izvedeli, kako se izogniti najbolj pogostim načinom vdora preko "nesmiselno" stvarjenega skupka kode. Priporočljivo tudi za ostale spletne mojstre. Klik!

5 komentarjev

Asus A7V8X

Lost Circuits - Zadnje čase pišem skoraj samo še o novih ploščah, čipovjih in pomnilnikih. No, da se ne izneverim tradiciji, še ena novica iz podobnih logov.

Na spletni strani Lost Circuits so si ogledali še eno izmed mnogih matičnih plošč na KT400 osnovi - Asusovo A7V8X. Potrudili so se in spisali dolg in obširen, kar enajststranski test omenjene plošče. Vsi, ki se odločate o nakupu nove osnovne plošče - Klik!

3 komentarji

nVidia Detonatorji 40.52

Tweak Town - Na spletu se je pojavila nova različica nVidiinih grafičnih gonilnikov - Detonatorjev. Različica 40.52 ni objavljena na uradnih strežnikih nVidie, tako da je njih namestitev ter uporaba prenešena na lastno odgovornost. In še stvar, ki bo razveselila uporabnike starejših sistemov - ta različica je, v nasprotju s 40.41, izšla tudi za Windows 9x/ME uporabnike. Dolvleka tukajle ter tukaj.

2 komentarja

Lukenj™: Mozilla in JavaScript

Vnunet - V javnost so priculjali podatki o že nekaj mesecev starem koščku zgnile slame v Mozilli (ter na njej temelječih derivatih -- Galeon, Netscape...): ta namreč spletni strani, ki jo obiskovalec zapušča, posreduje URI strani, na katero se preusmerja. Klik!

Kakor se to morda ne sliši nevem kako nevarno, pa gre pri tem 'le' za t.i. 'privacy bug'. Namreč, ne smemo pozabiti, kaj URI predstavlja v primeru, da uporabnik obišče neko zasebno stran, ali pa recimo v URI-ju posreduje razne podatke (aktivne strani, '?userID='). Popravek še ni na voljo.

2 komentarja

IT-Zapahi pa še kar škripljejo!

Vnunet - Pa ne zaradi starosti, ampak predvsem zaradi kvantitete aretacij, ki so se zgodile v zadnjem času. Na hitro lahko omenim ostarelo dekle, ki je preprodajalo Windowse, pa včerajšnjega Angleža...

IT-aretacije pa se še kar vrstijo. Tako so pred tednom dni (ja, zelo pozen sem) zaprli pisca virusa T0rn. Klik!

Sicer se ta novica zna zdeti zelo nezanimiva -- a ne pozabimo, da gre pri tem za vrsto kriminala, kjer je zlobneže veliko težje izslediti kot lokalne (in globalne) pirate.

0 komentarjev