»

Nove varnostne kopije na pohodu

ZDNet - Bitka med tvorci intelektualne lastnine na področju zabavne elektronike in podjetji, ki jim gredo zaradi inovativnih rešitev v nos, poteka že precej časa. Kljub temu pa se ena od strani trdno oklepa represivnih metod kot edine rešitve problema. Tako bo, kot kaže, tudi v tem primeru.

Tako je po poročanju ZDNet-a podjetje Tritton Technologies v petek predstavilo izdelek, imenovan DVD CopyWare. Gre za bolj ali manj preprost program, ki omogoča izdelavo popolnih kopij vaših najljubših medijev DVD.

Da gre lahko v tem primeru za novo poglavje v bitki med MPAA in izdelovalci programske opreme kaže dejstvo, da je sorodno podjetje 321 Studios že zadela tožba združenja MPAA. Vendar, kot nam zagotavlja Von Huben iz Tritton Technologies, imajo sami v tem primeru prednost, saj niso neposredni avtorji izdelka, ampak samo vmesniki pri prodaji.

O tem, kako se bo zgodba razvijala, vas bomo še obveščali, saj MPAA zaenkrat še ni podala svojega mnenja. Vseeno pa gre pričakovati opiranje na...

0 komentarjev

Gigaflop za manj kot 100 dolarjev

Aggregate.org - Univerza v Kentuckyju je predstavila svoj paralelni superračunalnik, poimenovan KASY0 (Kentucky Asymetric Zero), ki je sestavljen iz 132 čisto običajnih PC-jev z Athloni XP 2600+, polgigabajti pomnilnika, vseh skupaj povezanih z osemnjastimi 24-portnimi 100-megabitnimi switchi. Vse skupaj poganja RedHat Linux 9.0 z modificiranim WareWulfom 1.11. Kaj je torej tako posebnega na tem računalniku? Kot prvi na svetu, je razmerje cena/zmogljivost spustil pod 100 dolarjev za gigaflop, natančneje na 84 dolarjev. Uradna stran.

10 komentarjev

Slotech z bicikli na Mariborsko Pohorje!

Slo-Tech - Peklenska vročina še kar ne poneha, minister But bo septembra delil koruzo, Hrvati pa grozijo z uvedbo ekonomske cone na Jadranu. A mi se ne damo!

Da pa ne boste samo strmeli v ekrane med preizkušanjem najnovejše različice Slotech Linuxa, vas vabimo, da se nam zopet pridružite na kolesarskem izletu -- Slotech z bicikli čez drn in strn. V soboto, 30. avgusta, se bomo podili po Mariborskem Pohorju!
Za vse nejeverne Tomaže je na voljo tudi kratek (6 MB) filmček s povzetki ljubljanske ture in napovedjo mariborskega dogodka.

Vse dodatne informacije in obvestila obodo objavljena v

7 komentarjev