»

Presežek NAND-flasha na trgu se nadaljuje, cene strmoglavljajo

DigiTimes - Medtem ko je na trgu trdih diskov od lanske jeseni zaradi poplav v jugovzhodni Aziji vladalo hudo pomanjkanje, kar je njihove cene gnalo kvišku, je situacija na trgu pomnilnika NAND flash povsem drugačna. Povpraševanje ne dosega ponudbe, kar zbija cene in je Toshibo prisililo v zmanjšanje proizvodnje.

Že celo leto se proizvajalci soočajo z nizkimi cenami, ki vladajo na trgu. Elpida je težki situaciji in nekaterim zgrešenim odločitvam v preteklosti letos dokončno podlegla, tako da jo je prevzel Micron. Cene so od začetka leta upadle za skoraj polovico, dvig pa se pred četrtim kvartalom, ki bo božična nakupovalna sezona povpraševanje nekoliko povečala, ne pričakuje. Prodaja peša zaradi recesije, nasičenega trga, nižjega...

25 komentarjev

Düsseldorfsko sodišče prepovedalo prodajo Galaxy Taba 7.7 v EU

ComputerWorld - Višje okrajno sodišče v Düsseldorfu je danes izdalo začasno odredbo, ki prepoveduje prodajo tabličnega računalnika Galaxy Tab 7.7 v EU, ker je preveč podoben Applovim tabličnim računalnikom. Odredba velja za celotno območje EU razen Nemčije, kjer pa je prodaja že itak prepovedana zaradi predhodne odločitve sodišča nižje stopnje.

Apple je že ob izdaji večje verzij Samsung Galaxy Tab 10.1 trdil, da je ta preveč podobna njihovim tabličnim računalnikom in zahteval prepoved prodaje v EU. To jim je tudi uspelo in v Nemčiji originalnega Galaxy Taba 10.1 še danes...

74 komentarjev

Zdaj bi še YouTube rad, da se podpišete s polnim imenom (razen če ste iz Južne Koreje)

Povezovanje YouTube profila z Google+ profilom, pri katerem je uporaba pravega imena obvezna.

vir: Betabeat
Betabeat - Če smo že pri obvezni identifikaciji spletnih komentatorjev trollov in flamerjev z osebnim imenom: o zadevi resno razmišlja tudi Google, ki ima, vsaj na svoji storitvi YouTube, s sovražnim govorom akutne in kronične probleme hkrati (glej filmček).

Spremembe v to smer se pravzaprav dogajajo že od marca, ko so novoregistriranim uporabnikom začeli ponujati opcijo, da se na strani predstavijo kar s svojim Google+ profilom, s tem da so na Plusu pa so prava imena strogo obvezna, psevdonimi...

56 komentarjev

Spremembe na Slo-Tech forumu

Slo-Tech - Od danes naprej lahko na Slo-Techu sodelujete tudi v oddelku Na cesti.
Vanj smo premaknili kar nekaj obstoječih tem, preostanek pa bomo vanj preselili s časom. Verjetno jih bomo v bližnji prihodnosti dodali še nekaj.

Prav tako boste pozorni bralci ugotovili, da se pri branju posameznih tem sedaj rdeča črta pomika skupaj z vami. Funkcionalnost zaenkrat še ni polno podprta, preverili pa bi radi vaše odzive na tovrstno obnašanje. Namen je, da vas stran pričaka točno na mestu, do katerega ste jo prebrali (in ne vedno samo na meji novih sporočil, kot je bilo v navadi do sedaj). Komentarji zelo dobrodošli.

Opazili boste tudi nekaj nedokončanih gumbov v oddelku Mali oglasi. Tam nas zanima predvsem hitrost delovanja in vaše mnenje, ali bi želeli na podoben način filtrirati tudi po različnih kategorijah izdelkov in cenovnem razponu.

89 komentarjev

Obubožani Kodak izgubil tožbo, črni obeti za prihodnost

Ustanovitelj Kodaka George Eastman, levo, in Thomas Edison

The New York Times - Kodak ima vedno manj možnosti, da se reši in uspešno zaključi postopek prisilne poravnave. Ta se je začela januarja letos, ko je podjetje zaradi zavrnjenih novih posojil po večletnem životarjenju postalo insolventno. Februarja so napovedali, da bodo proizvodnjo digitalnih fotoaparatov in kamer ukinili in se posvetili prodaji tiskalnikov in analognih fotoaparatov. S tem naj bi privarčevali kakšnih 100 milijonov dolarjev letno, a rešitev naj bi prinesla dražba več kot 1100 patentov v Kodakovi lasti. Sedaj so si izhodiščni položaj z neuspelo tožbo močno poslabšali, saj patentni niso tako neobhodno potrebni, kot je Kodak želel prikazati.

Kodak je bil sicer že izgubil tožbo zoper Appple in RIM iz leta 2010 glede kršitve...

5 komentarjev

Objavljenih osem milijonov elektronskih naslov in gesel s strani Gamigo

Forbes - Pet mesecev po februarskem napadu na nemško stran Gamigo so na splet priromali uplenjeni podatki. Neznan napadalec z vzdevkom 8in4ry_Munch3r je konec februarja uspešno kompromitiral strežnike tega nemškega založnika masivno-večigralsko spletnih iger domišljijskih vlog (MMORPG), zaradi česar so v začetku marca svojim strankam poslali obvestilo, naj zamenjajo svoja gesla na njihovi strani in drugod, če so slučajno uporabljali ista. Zgodba je počasi potihnila, saj se nekaj mesecev ni zgodilo nič niti ni kazalo, da bi bili zbrani podatki zlorabljeni.

V začetku julija pa so hekerji pokazali sadove svojega dela, piše Forbes. Na forumu InsidePro so objavili pol gigabajta težko zbirko več kot...

4 komentarji